14.3 C
Amposta

Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva

Aquesta mesura és fruït de la negociació del reial decret 8/2023 del mes de gener

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El dia 10 de gener Junts per Catalunya va negociar amb el PSOE millores en l’autogovern i el benestar i qualitat de vida dels catalans i les catalanes. Entre aquestes hi havia la d’incorporar en els Reials Decrets, entre altres mesures, la rebaixa del 5% al 0% de l’IVA de l’oli.

Aquesta mesura suposa un estalvi de més de 30 milions d’euros per a les famílies de Catalunya i suposa un impuls per a la competitivitat del sector de l’oli, que representa el 8% del sector agroalimentari català. L’oli aporta 500 milions d’euros en exportacions, que es fan a més de 100 països, i a Catalunya hi ha més de 300 empreses que s’hi dediquen, generant molts llocs de treball.

Avui, en data 21 de juny de 2024, s’ha fet públic que el govern espanyol eliminarà l’IVA de l’oli d’oliva a partir de l’1 de juliol, complint així el compromís que Junts va negociar amb el PSOE.

La portaveu del partit al Congrés, Miriam Nogueras assegura que “quan depèn de Junts, les coses passen i Catalunya guanya. Nosaltres no estem lligats com a partit a cap govern com sí que ho poden estar d’altres. Negociem tall a tall, llei a llei. Els vots de Junts mai són a canvi de res”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -