14.3 C
Amposta

Junqueras: “A Tortosa fa 16 anys que manen els de sempre, els que mantenen el monument franquista i els que van pactar el transvasament”

Xavier Faura: "L'alcaldia és una eina per posar els tortosins i les tortosines al centre de totes les decisions"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’acte central de campanya d’Esquerra Republicana a les Terres de l’Ebre del passat divendres, va comptar amb la presència del president del partit, Oriol Junqueras, i l’exconsellera Dolors Bassa, els quals van donar suport al candidat a l’alcaldia de Tortosa, Xavier Faura, 

Al Museu de Tortosa, davant més de dues-centes persones, Junqueras va recordar que aquesta és la primera campanya electoral, en vuit anys, que tant ell com Bassa poden fer en llibertat. Tot seguit va manifestar que “aquí fa setze anys que manen els mateixos, els de sempre, de sempre, els que mantenen un monument enmig del riu en homenatge a un exèrcit que va ocupar el nostre país i que ens va fer tant de mal; i els que van pactar un transvasament de l’Ebre, que només va ser impedit per la mobilització de la gent i del poble”

Per afegir que “nosaltres no volem que aquestes Terres i aquesta ciutat la governen aquells que mantenen monuments franquistes i aquells que van pactar el transvasament del riu. Ni tampoc, que la liderin aquells que són incapaços de gestionar els nostres ferrocarrils i que estrangulen el desenvolupament d’aquestes terres impedint una connexió ferroviària de qualitat des del País Valencià fins a Europa; i que són incapaços de prendre decisions a la CHE, amenaçant amb la mort de milions d’arbres la nostra pagesia i amenaçant el cabal ecològic mínim d’aquest riu, i la vida d’aquestes Terres”

El president republicà va reivindicar l’independentisme i el republicanisme, de sempre, d’Esquerra, haver sabut sumar a la causa gent provinent de llocs tan diferents i ser el partit que més llistes electorals presenta arreu del país i a les Terres de l’Ebre.

Dolors Bassa, per la seva part, va apel·lar al model socioeconòmic d’Esquerra, el republicanisme i la Catalunya sencera com a principals valors. “El progrés i el canvi es pot fer a nivell institucional, ho demostrem al govern de Catalunya, però també a cada poble, a cada carrer. La República que tant anhelem es demostrarà el 28M amb els vots d’una Catalunya groga”, va dir.

Xavier Faura: “L’alcaldia és una eina per posar els tortosins i les tortosines al centre de totes les decisions”

L’alcaldable d’Esquerra Republicana per Tortosa Xavier Faura, va presentar els membres de la candidatura i amb Mar Lleixà, la número dos de la llista, van exposar un programa de govern que conté 150 propostes i es fonamenta en construir una Tortosa més cohesionada, més amable i més capital. 

“Necessitem posar als tortosins i a les tortosines al centre de tots els debats i al centre de totes les decisions. Crec que lluny de reduir-se les desigualtats aquests darrers quatre anys, s’han incrementat”, va afirmar Faura. 

 “Per Esquerra l’alcaldia no és un objectiu, és una eina. Una eina per posar els tortosins i les tortosines al centre de totes les decisions”, contestant així les interpel·lacions fetes per altres grups. “Aquells que durant quatre anys han estat la crossa de l’equip de govern ara es presenten com els del canvi”, va dir en referència al PSC.

En la seva intervenció Xavier Faura va deixar clar que hi ha cinc mesures irrenunciables: “obrir Tortosa al riu, perquè volem cohesionar i comunicar la ciutat com mai s’ha fet fins ara; solucionar els problemes d’estacionament perquè la mobilitat no es pot planificar a trossets; enfortir les polítiques socials per posar les persones al centre de totes les iniciatives de l’Ajuntament; millorar la neteja i la conservació de la via pública; i catapultar Tortosa com a capitalitat del territori convertint-la en un una ciutat útil per a les Terres de l’Ebre”.

L’alcaldable republicà sosté que Esquerra estarà al govern municipal després del 28M, perquè és l’única força política que té la capacitat de generar els grans consensos imprescindibles per transformar Tortosa, i d’aquí que demanés el vot perquè “com més força tinguem, més mesures serem capaços en convertir en realitat el 28 de maig”

Acte Esquerra Tortosa

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -