14.3 C
Amposta

Joventut ofereix 7 Camps de Treball amb 122 places per aquest estiu a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El coordinador de Joventut de les Terres de l’Ebre, Joan Barberà, ha presentat aquest matí l’oferta i les principals novetats dels Camps de Treball que la Direcció General de Joventut ha programat per aquest estiu 2021. La presentació ha tingut lloc a Amposta, amb l’assistència de l’alcalde, Adam Tomàs, la regidora de Joventut, Carla Bonfill, i la representant de l’Associació Riet Vell, Sofia Rivaes, ja que l’entitat durà a terme un dels 7 camps de treball. En concret, aquest estiu 2021 a les 4 comarques de l’Ebre es realitzaran 7 Camps de Treball, un més que l’any 2019, amb un total de 122 places:

  • 5 seran per a joves catalans (de 14 a 17 anys), a Bot, Pinell de Brai, Ascó, Tivenys i Amposta.
  • 1  serà per a joves de la resta de l’Estat (de 18 a 25 anys), a Amposta.
  • 1  per a joves d’arreu del món (de 18 a 29 anys), a l’EMD de Campredó.

Quatre d’aquests Camps de Treball són nous pel que fa al treball tècnic que s’hi realitza o el municipi que els acull.

Així són novetat d’aquesta edició el d’Ascó (Ribera d’Ebre), que es dedica a la rehabilitació de les trinxeres de la Batalla de l’Ebre situades a les rodalies de l’ermita del Calvari; el de Tivenys (Baix Ebre) per la recuperació del paisatge i senders del bosc de ribera de la vora del riu Ebre, com una zona d’alt interès biològic, ambiental i paisatgístic del municipi i de la zona; i els dos d’Amposta (Montsià): un per a la  recuperació de l’antic traçat del ferrocarril que havia d’unir la Val de Zafán (Aragó) amb el port de Sant Carles de la Ràpita, i l’altre de recuperació dels antics nius de metralladora de la guerra civil.

Al Pinell de Brai (Terra Alta) després de la darrera edició del 2019 on per problemes tècnics es van canviar el format arqueològic del Camp la Lleva del Biberó, per unes rutes senderistes amb contingut històric de la Batalla de l’Ebre; ara es recupera el format dels 2 primers anys, de treball arqueològic sobre la zona on va lluitar la Lleva del biberó durant la guerra civil.

El de Bot (Terra Alta) es dedicarà ja en la segona edició a la recuperació i condicionament de l’antiga via o estació. I al Camp de Treball de l’EMD Campredó (Baix Ebre), per tercer any, la feina tècnica se situa novament al voltant de la Casa del Prat, un edifici medieval de notable importància històrica, amb objectiu de posar al descobert, recuperar i catalogar tot un entramat emmurallat que pot ser de notable interès arqueològic i turístic.

Procés de preinscripció i inscripció

 Període de preinscripcions per als joves: del 19 d’abril (12h) fins al 28 d’abril (12h). A través de xanascat.cat/PortalPreinscripcions. Sorteig: 4 de maig (a les 12h). Publicació del resultat del sorteig: 6 de maig (12 h). Adjudicacions: 10 de maig. Autoadjudicació de places per a joves en llista d’espera: 25 de maig. Inscripció directa per als que no han participat en el sorteig: 30 de maig

Què són els camps de treball? 

La Direcció General de Joventut organitza els Camps de Treball a Catalunya a través de diferents associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre, i amb la complicitat dels ajuntaments i del territori. La majoria d’aquests Camps són dirigits a joves catalans d’entre 14 i 29 anys, i també hi ha alguns Camps que compten amb la participació de joves provinents d’altres llocs de l’Estat i d’arreu del món, d’acord amb els intercanvis de places entre entitats i organismes catalans i internacionals.

Els Camps de Treball són activitats de voluntariat que consisteixen en fer projectes i serveis en una comunitat. Consten d’una estada de quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural.

Tenen una durada de 15 dies, en període de vacances, si bé no es tracta d’una simple activitat de vacances. Són 15 dies que afavoreixen unes experiències enriquidores i proposen unes actituds i valors que, de ben segur, ajudaran els i les joves a desenvolupar una manera de fer i de viure.

Constitueixen una experiència de vida en grup, sortir de l’individualisme de cadascun, experimentant els valors socials de la vida en grup com la tolerància i la solidaritat. És una manera de desconnectar de les activitats rutinàries i obrir-se a noves experiències.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -