14.3 C
Amposta

Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita: “Hem aconseguit fer realitat molts dels grans projectes que teníem damunt la taula”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, repetirà com a candidat a l’alcaldia en les eleccions municipals del maig. La seua intenció és seguir capitanejant el municipi perquè és un projecte que el motiva, l’il·lusiona i el fa estar satisfet de poder aportar el seu granet de sorra al projecte republicà i sobretot al poble de la Ràpita.

Caparrós ha estat alcalde en els dos últims mandats, i a tan sols dos mesos per les municipals, sosté que la Ràpita viu un “moment estratègic important” amb projectes com Ròtula Delta, l’habilitació de la Via Verda des de Tortosa a la Ràpita i amb el Centre d’Economia Blava, entre altres.

1. Pot fer una valoració general del mandat 2019-2023?

Sincerament, després d’haver superat la pandèmia de la humanitat més greu en segles, malgrat haver de lamentar la pèrdua de moltes vides, la valoració d’aquesta legislatura ha estat bona. No obstant això, ens queda una mica la sensació d’haver perdut dos anys i, sobretot, de no haver pogut fer tot allò que volíem per seguir transformant la Ràpita que la nostra gent es mereix. Amb tot, la segona part de la legislatura hem posat tota la maquinària en marxa per anar desenvolupant actuacions i executant-les, alhora que hem anat planificant nous projectes.

2. Com ha afectat la pandèmia a la gestió que s’ha dut a terme des del consistori?

La pandèmia ens ha afectat moltíssim a la gestió municipal, però de fet com a tothom, perquè ha estat una prova molt dura per a tota la societat. Evidentment, els nostres esforços es van centrar totalment a ajudar directament a les persones més vulnerables, amb programes de suport social, econòmic i humà per intentar minimitzar-ne les afectacions; i també en ajudes al nostre teixit econòmic, sobretot el comerç i la restauració que van ser uns dels més perjudicats amb les restriccions que van haver d’imposar-se per controlar els efectes de la pandèmia.

3. Quina és la política més transformadora que ha dut a terme el seu govern?

Parlar d’una acció política en concret és difícil perquè les nostres actuacions, des del primer moment, han estat encarrilades a cobrir les necessitats i donar els millors serveis a la nostra ciutadania, alhora que cobrir les seves expectatives de tenir el poble que es mereix, perquè aquesta és sempre la nostra prioritat. Treballem sempre per estar al costat de la gent i donar resposta a les seves necessitats i inquietuds.

4. Què és el que li ha quedat per a fer? Per què?

Passat el tràngol de la pandèmia, hem aconseguit fer realitat molts dels grans projectes que teníem damunt la taula i que veuran la llum prompte, malgrat que haguessin pogut estar executats abans, com són la piscina municipal, el pavelló nàutic, i la remodelació de l’edifici de les Duanes al bell mig del poble on s’ubicarà el Centre d’Economia Blava de les Terres de l’Ebre; a més d’altres projectes de futur ambiciosos i transformadors, que esperem poder-los dur a terme els pròxims anys.

5. Es tornarà a presentar com a alcaldable a les eleccions municipals del 28 de maig? Per què?

Sí, em presento a la reelecció gràcies al suport de la gent d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Ràpita que m’han refermat de nou la seva confiança. I, sobretot, perquè mantinc les mateixes forces, la mateixa il·lusió i la mateixa voluntat, si no més, de seguir treballant tenaçment perquè la gent de la Ràpita tingui el poble que desitja i pugui afrontar un futur esperançador.

6. Com creu que serà el seu municipi l’any 2027?

La Ràpita del 2027 només serà el poble que els rapitencs i rapitenques vulguin que sigui. Del que sí que estic convençut és que si remem tothom a una, que si ens revaliden la confiança a la gent d’Esquerra la Ràpita el pròxim 28 de maig, serem capaços entre tots d’aconseguir un poble digne de la seua gent, amb un futur pròsper, una societat igualitària, justa, feminista, sostenible, i lliure. Confio que així sigui el meu poble l’any 2027.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -