14.3 C
Amposta

Jordi Sànchez inaugurarà la Plaça 1 d’Octubre de l’Aldea el dissabte

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte dia 8 d’octubre a partir de les sis de la tarda s’inaugurarà la Plaça 1 d’Octubre a l’Aldea, en commemoració al referèndum del 2017. La inauguració anirà a càrrec de l’expresident de l’ANC i exsecretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sánchez.

S’hi han executat actuacions de millora com la pavimentació i s’han plantat 32 arbres, s’han ordenat els vials per a la circulació i s’han delimitat voreres. La plaça també disposa de carrils bici i, s’ha dotat d’un centenar pàrquings per a vehicles amb quatre places per a minusvàlids i quatre més per a motocicletes. La nova plaça es completa amb tres passos de vianants que connecten la població amb les instal·lacions municipals.

Irene Negre, regidora de Ciutadania, ha realçat el valor que el poble tingui una plaça en record a l’1 d’octubre del 2017: “El nostre municipi no disposava de cap espai en honor a un dia on el poble català vam exercir el nostre dret a votar. És un orgull per nosaltres, especialment per a mi, que una de les persones que va fer possible aquesta jornada de la democràcia en sigui qui la inaugurarà, l’amic Jordi Sánchez, expresident de l’ANC. El dia 1 d’octubre és un dia de tots els catalans i les catalanes, per memòria històrica i per dignitat, l’Aldea també tindrà un espai en commemoració a l’1 d’octubre de 2017”.

En acabar els parlaments de l’acte a la mateixa plaça, l’Associació Musical Verge dels Prats interpretarà el Cant de la Senyera i posteriorment s’oferirà una degustació de producte típic del Delta als assistents.

L’Ajuntament de l’Aldea li dona molta importància a aquesta plaça, tant per la memòria històrica catalana, com per ser també el quilòmetre zero de la nova Via Verda del Delta de l’Ebre.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -