14.3 C
Amposta

Joan Baptista Forcadell, nou director de COMEBE

Justícia vol donar "un nou enfocament de dinamització sociocultural del paisatge de memòria" amb el seu nomenament

El més vist

- Advertisement -
El Departament de Justícia ha nomenat Joan Baptista Forcadell com a nou director del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE). Baptista ocuparà el càrrec a partir de dilluns vinent i substitueix la historiadora Teresa Ferré.
El nou director és llicenciat en Economia i ha exercit la seva vida professional a les Terres de l’Ebre en l’àmbit docent. També ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació ebrencs, com Imagina Ràdio. La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha afirmat que amb aquest nomenament es vol donar “un nou enfocament sociocultural, promovent el patrimoni i els valors del paisatge de memòria” i, així, “dinamitzar” els espais de la Batalla de l’Ebre.
Batiste Forcadell, ha assegurat a Imagina Ràdio que això és “tot un repte personal però a la vegada carregat d’il·lusió”.
Des de Justícia, assenyalen, que treballaran per fomentar la participació i la complicitat de tots els municipis ebrencs. Segons el Departament, el punt de partida d’aquest nou enfocament serà el projecte de rehabilitació i reinterpretació del Poble Vell de Corbera d’Ebre juntament amb el Centre d’interpretació dels 115 dies, amb l’objectiu de divulgar la memòria democràtica i els efectes i conseqüències de la Batalla de l’Ebre.
- Advertisement -

El COMEBE té per objectiu la recuperació de la història i la memòria de la Batalla de l’Ebre, així com la posada en valor i la gestió dels vestigis i del patrimoni memorial en general que hi estan vinculats.

La posada en valor del patrimoni memorial de la Batalla de l’Ebre té com a finalitat contribuir al coneixement, la difusió dels espais i fets històrics de la Guerra Civil, per tal de fomentar la sensibilització envers la cultura de la pau i els valors democràtics en la societat.

El foment del patrimoni memorial vinculat a la Batalla de l’Ebre també té com a objectiu el desenvolupament del turisme de memòria i la contribució a la dinamització del territori.

La recuperació de la història i la memòria i la gestió patrimonial de la Batalla de l’Ebre es du a terme mitjançant la preservació, la conservació, el manteniment, la recerca, la documentació, la planificació i la difusió dels espais de memòria vinculats a aquest esdeveniment bèl·lic.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -