14.3 C
Amposta

Deltebre engega el procés de participació per decidir on invertir els diners de la Festa Major

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Coincidint amb el que hagués estat l’inici de les festes majors, l’Ajuntament de Deltebre ha  presentat en roda de premsa el procés de participació ciutadana per tal que els veïns i veïnes  del municipi, majors de 16 anys, puguin decidir en què invertir els 100.000€ que s’havien de  destinar a les festes d’aquest any 2021. 

Aquest procés de participació pot arribar a tenir fins a dues fases atenent als seus resultats.  En la primera, que s’inicia tot just avui 14 d’agost i finalitza el dia 23 del mateix mes, la  ciutadania podrà decidir si destinar els diners a les festes majors de l’any 2022 o bé realitzar  una proposta d’actuació ja sigui a nivell d’inversió o de despesa corrent.  

Si és el cas que en aquesta primera fase més d’un 50% de la ciutadania escull destinar els  diners a les festes 2022, finalitzarà el procés de participació ciutadana i l’any vinent es reforçarà la dotació de Festes Majors amb 100.000€ més. Ara bé, si la ciutadania escull  destinar els diners en altres actuacions, s’obrirà una segona fase del procés de participació amb l’objectiu que els veïns i veïnes puguin escollir entre les diferents propostes realitzades  pels propis veïns i veïnes en la primera fase. En aquest cas, s’informarà novament de les  dates i procés de votació.  

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que Deltebre avança en una cogovernança compartida amb la ciutadania en tots aquells temes que són estratègics per al present i futur  del municipi”. D’aquesta manera, Soler ha posat en valor els diferents processos de  participació ciutadana efectuats durant aquests darrers anys per a definir la urbanització de  carrers, noms d’equipaments, projectes, etc.  

El regidor d’Atenció i Participació Ciutadana, Transparència i Joventut, Andreu Curto, ha  animat a la ciutadania a donar la seva opinió i a participar en aquest procés ja que un municipi  només pot avançar al costat de la seva ciutadania”.  

La ciutadania podrà votar i presentar les seves propostes a través de la pàgina web  www.deltebre.cat o bé presencialment, en horari d’obertura, a l’Ajuntament de Deltebre, al  Centre Esportiu del Delta o al Consell de Riumar. En total, atenent al cens del municipi, podran  participar 10.450 persones en aquets procés de participació ciutadana.  

Redacció-

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -