14.3 C
Amposta

Joan Alginet és elegit president del COPATE

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La junta general del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) ha elegit avui el deltebrenc Joan Alginet (Esquerra Republicana) com a president de l’ens, en substitució de l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, que n’ocupava la presidència des del 2015.  La candidatura d’Alginet ha rebut el suport dels representants d’ERC, PSC i d’En Comú Guanyem, mentre que els representants de Junts per Catalunya s’han abstingut. Tot i això, els republicans exploraran en els pròxims dies un govern d’unitat de totes les forces polítiques.

Pel que fa a la junta general del Copate està formada per 27 representants nomenats pels consells comarcals ebrencs, 12 dels quals a proposta d’Esquerra Republicana; 8 de Junts per Catalunya; 3 del PSC, 3 d’En Comú Guanyem i 1 de l’Agrupació d’Electors de Benissanet. Durant els pròxims dies el president de l’ens nomenarà els vicepresidents i membres de la junta de govern. “El Copate ha de sortir de port i emprendre el seu rumb, sense complexos, convertint el Consorci en un exemple d’eficiència, d’ambició i de compromís amb els 52 municipis de les Terres de l’Ebre”, ha manifestat Alginet.

Quant als reptes del Copate, el nou president del Consorci ha fet referència a la lluita contra el mosquit al delta de l’Ebre, contra la mosca negra als municipis de ribera, la recollida de residus o la gestió forestal arran de l’incendi recent a la Ribera d’Ebre. “Uns reptes que s’hauran de superar amb esforç i complicitat dels alcaldes i alcaldesses, consells comarcals, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya”, ha assenyalat el president del Copate. D’altra banda, la millora de l’eficiència energètica dels pobles i ciutats, la gestió del sanejament o l’impuls de la marca Reserva de la Biosfera són les grans oportunitats del territori, segons Alginet, que va referència al triple compromís del Copate. “Compromís amb les persones, les administracions locals i, sobretot, amb el territori. L’autèntic denominador comú de totes i tots els que estem aquí”, ha dit Alginet.

El Copate té un pressupost de més de 14 milions d’euros enguany i és l’ens encarregat de prestar serveis als ajuntaments de les Terres de l’Ebre en matèria de recollida de residus, sanejament, salubritat pública, gestió forestal i gestió de la marca Ebre Biosfera. Amb seus a Amposta i Tortosa, té una trentena de treballadors. Es va constituir el 2014 i va aglutinar el Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (Code), el Consorci per a la gestió de residus del Montsià; el Consorci de Residus del Baix Ebre (ReBé), el Consorci per a la gestió de la Serra de Cardó-Boix i el Consorci dels espais naturals del Montsià.

Joan Alginet (Deltebre, 1988) és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB, ha estat tinent d’alcalde i regidor de l’Ajuntament de Deltebre entre 2011 i 2015 i, actualment, és el cap de l’oposició a l’Ajuntament de Deltebre i gerent del Grup d’Acció Local de pesca Mar de l’Ebre (2016).

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -