14.3 C
Amposta

Jesús dona el tret de sortida a la Festa Major amb la proclamació de la Pubilla Major i el pregó a càrrec de l’Associació Cultural 7 Cervells

Els actes festius arrencaran el dissabte 29 de juny a les 22.00 h amb la recepció i signatura del Llibre d'Honor al Pavelló de Jesús.

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte, Jesús inicia la Festa Major 2024 amb un programa ple d’activitats tradicionals i culturals per a tots els gustos i edats. El punt de sortida serà la proclamació de la Pubilla Major de Festes, així com la presentació de les pubilles i hereus de les entitats locals, seguida del Pregó de la Festa Major, enguany a càrrec de l’Associació Cultural i Juvenil 7 Cervells, coincidint amb el seu 30è aniversari.

Els actes festius arrencaran el dissabte 29 de juny a les 22.00 h amb la recepció i signatura del Llibre d’Honor al Pavelló de Jesús. Mitja hora més tard, a la Plaça del Pavelló, tindrà lloc la proclamació oficial per part de l’Alcalde de Jesús. La banda local Manel Martines i Solà, dirigida per Agustí Roé, amenitzarà la nit interpretant l’Himne de Jesús.

Els dies previs també s’ha de tenir en compte que tindrà lloc la inscripció i el sorteig dels llocs per la plaça de bous el dijous 27 de juny a les 20.00 h a la Pèrgola del Pati de la Immaculada.

L’exposició “Dones diverses“, a càrrec d’ASSIDE, s’inaugurarà el dimecres 3 de juliol a les 19.00 h a l’Espai ImmArt. Aquesta mostra fotogràfica busca sensibilitzar sobre les múltiples discriminacions que pateixen les dones amb discapacitat. Organitzada per l’Associació ECOM, l’exposició estarà oberta fins al 29 de juliol.

El dijous 4 de juliol, de 20.00 h a 21.30 h, es distribuirà el programa i el tradicional panoli de la Festa Major en diversos punts del poble. Els hereus i pubilles, vestits de pagès, juntament amb el grup de Gralles i Tabals de Jesús, recorreran els carrers i places, aportant música i alegria.

El cap de setmana continuarà amb diverses activitats, incloent la presentació de penyes, sopar i ball de xaranga el divendres 5 de juliol, així com el gran ball en honor de les pubilles i hereus el dissabte 6 de juliol a la Pista de Ball, amb entrada gratuïta per als que tinguin el ‘Bonofesta’.

El diumenge 7 de juliol, la Missa Major a l’Església Parroquial serà a les 11.00 h, seguida de la Festa de Benvinguda als nous jesusencs nascuts el 2023 a les 12.15 h a la Pèrgola del Pati de la Immaculada. A la tarda, es celebrarà el Gran Cosso Iris pels carrers del poble, començant a les 19.30 h a la Plaça dels Bous.

La Festa Major de Jesús continuarà fins al dissabte 13 de juliol, amb una programació que inclou bous, jocs, concursos, concerts i balls, entre moltes altres activitats, com son el sopar de l’Estofat de bou, el dissabte 13 de juliol, seguit de l’actuació de l’Orquestra ALASKA ON TOUR i els focs artificals per tancar la nit.

Cartell de les festes majors de l’emd Jesús, 2024.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -