14.3 C
Amposta

Jesús crea el Consell de Salut Comunitària per promoure el benestar i millorar la salut de la població

La salut assistencial només representa el 20% de la salut de l’individu, fet que implica que el 80% restant depèn dels determinants socials de salut (estil de vida i hàbits, suport social i xarxes comunitàries, condicions socioeconòmiques, etc.)

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’EMD de Jesús ha fet un pas més cap a la millora de la salut de la seua població amb la creació del Consell de Salut Comunitària. Aquesta iniciativa busca ser un espai de participació, coordinació i planificació estratègica per abordar de manera integral els reptes de salut que afecten la població.

El Consell de Salut està format per representants dels diferents sectors vinculats al sistema sanitari i altres agents clau del municipi. A través d’aquest òrgan, es pretén establir un diàleg constant i productiu per identificar necessitats, prioritzar accions i garantir que les polítiques de salut siguin eficaces i inclusives.

La salut assistencial només representa el 20% de la salut de l’individu, fet que implica que el 80% restant depèn dels determinants socials de salut (estil de vida i hàbits, suport social i xarxes comunitàries, condicions socioeconòmiques, etc.). El Consell de Salut naix amb l’objectiu de posar aquests factors en el centre de l’agenda municipal, impulsant una estratègia compartida que combini recursos i idees per crear un poble més saludable.

Membres del Consell de Salut Comunitària de Jesús:

  1. Raquel Aixendri, educadora social Hospital Santa Creu Jesús (HSCJ)
  2. Imma Añó, treballadora social EMD Jesús
  3. Ivan Arrufat, INEFC-preparador físic amb negoci particular.
  4. Lluïsa Cardona, usuària tercera edat
  5. Cora Codorniu, especialista neurologopeda i disfàgia. HSCJ
  6. Cinta Estrada, Infermera jubilada del Cap de Jesús
  7. Maria José Ferreres, farmacèutica responsable Lab Salut Pública de Catalunya a Jesús
  8. Paquita Gomis, representant Asside (Associació per la inclusió de les persones amb discapacitat)
  9. Carme Lapeira, infermera especialista en treball (ICS)
  10. Marta Mauri, Dietista-nutricionista atenció primària (ICS)
  11. Anna Panisello (ICS), Metgessa de família
  12. Pere Panisello Chavarria, traumatòleg jubilat amb molta implicació social.
  13. Alba Primé, Odontòloga (ICS)
  14. IrisPérez, sector de la bellesa i estètica i cursant psicologia amb negoci particular
  15. Cinta Rovira, Salut mental-psicologia clínica, Hospital de dia de l’Institut Pere Mata (Tarragona)
  16. Gabriel Segura, Fisioteràpia i Osteòpata. HSCJ i consulta privada.

També formen part els regidors de l’EMD de Jesús: Eva Marro Colomé, regidora de Participació Ciutadana, i Pere Panisello Tafalla, regidor de Salut.

La primera trobada conjunta, asseguren que «ha estat molt positiva», on s’han aportat una gran quantitat d’idees i han participat activament tots els integrants del grup. S’han fixat com a primers objectius donar a conèixer el Consell de Salut Comunitària a la població, així com fer un diagnòstic de salut per detectar les necessitats i inquietuds del poble, per tal de prioritzar les futures accions a prendre i elaborar un Pla de dinamització i participació.

«El Consell de Salut Comunitària és una oportunitat per reforçar, no només la participació imprescindible de professionals de salut en diferents àmbits que afecten directament la nostra salut i benestar, sinó també per potenciar la participació de les veïnes i veïns per tal de crear més xarxa i comunitat. La salut és un tema molt transversal que afecta a tota la Població i pràcticament en totes les accions que portem a terme en el nostre dia, per això també és important focalitzar les actuacions a executar i que la població en formin part d’ella», ha declarat Pere Panisello Tafalla regidor de Salut.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -