14.3 C
Amposta

Jesús celebra la XVII Fira Literària Joan Cid i Mulet del 14 al 16 d’abril

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els propers 14, 15 i 16 d’abril se celebrarà a Jesús una nova edició de la Fira Literària Joan Cid i Mulet, amb un seguit d’activitats per a totes les edats amb un marcat caràcter lúdic-festiu i d’àmbit local. L’acte més remarcat és la presentació del llibre Siembra de Joan Cid i Mulet que comptarà amb la presència de nombrosos familiars vinguts de Mèxic. Com a novetats, hi ha els monòlegs d’humor al voltant de les lletres, la gimcana literària per a jóvens i es recupera la Ruta Literària Cid i Mulet pels carrers de Jesús.

Durant els dies previs, es realitzaran diferents activitats a la Biblioteca de Jesús. A més, la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes es desplaçaran als centres educatius de l’Escola Bressol l’Espurna, l’IE Daniel Mangrané i el CEE Sant Jordi per fomentar la lectura. També cal destacar les “Postres Literàries” que es llegiran al menjador de l’AFA IE Daniel Mangrané. La jornada principal serà el dissabte 15 d’abril, però s’han ampliat els actes del divendres i es recuperen actes el diumenge.
El dissabte és la jornada principal de Fira i el plat fort serà la presentació del llibre Siembra de Joan Cid i Mulet, que comptarà amb la presència de nombrosos familiars (nora, nets, besnets) vinguts expressament de Mèxic per a la Fira. Serà un acte molt emotiu. Emigdi Subirats recuperà l’obra manuscrita i l’ha editada. La mateixa EMD de Jesús n’ha realitzat la publicació.

Dissabte també hi haurà el tradicional esmorzar d’autores i autors, la inauguració (enguany a càrrec de la Societat Cultural i Ecologista Sant Josep per la celebració dels
vint-i-cinquens Premis de contes curts i poesia Ramon Ferrando Adell), el premi de recerca literària de Batxillerat, el VIII Fem Lletra i la Macropresentació de llibres d’autores i autors
locals. Tancant el matí un monòleg de Coia Valls acompanyada al saxo amb Josep Maria
Tuset.

A la tarda és el torn dels més menuts amb contacontes, música i tallers d’il·lustració. Cal
destacar la novetat de la Gimcana Literària al voltant de la cultura, on els participants hauran de descobrir un tresor gràcies a les pistes que trobaran pel Poble i a les proves que hauran de superar.

Tancarà la jornada el concert ImmART al Claustre, “Cantant al Rector de Vallfogona” de Pili Cugat i Carlos Lupprian, en commemoració dels 400 anys de la mort del poeta. El divendres es llegiran contes al parc, per a després deixar pas a la Taula de vivències, organitzada per la llar i centre de dia de l’Hospital de la Santa Creu, on la gent gran ens parlarà de les seves experiències vitals. Tancarà el dia els monòlegs humorístics fets per jóvens del poble al voltant de les lletres i la literatura. El diumenge es recupera la Ruta Literària Joan Cid i Mulet per part de Cinta Arasa i Emigdi Subirats. Es clourà la Fira amb lectures de Cid i Mulet al Claustre de la Immaculada.

Durant la jornada del dissabte a la Pèrgola hi haurà estands de llibreries, editorials, biblioteques i altres associacions, entitats i comerços relacionats amb la literatura i amb la cultura. També es disposarà d’un espai per llegir contes als més menuts i per participar en diferents tallers i activitats infantils. Durant aquests dies també es podrà visitar l’Espai-Museu Joan Panisello que comptarà amb la presència del mateix ceramista.

Tots els actes són gratuïts i el programa de la XVII Fira Literària Joan Cid i Mulet el podeu trobar a la web de l’EMD de Jesús.

Cartell Fira Literària Joan Cid i Mulet 2023

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -