Jesús fa un pas més en el seu compromís amb la inclusió i l’accessibilitat cognitiva amb la presentació de la tercera fase del projecte Pictogrames. L’acte tindrà lloc el diumenge 6 d’abril en el marc de la XIX Fira Literària Joan Cid i Mulet i dins dels actes del Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme.
Aquesta nova fase suposa la incorporació de pictogrames inclusius als interiors d’edificis públics i privats, completant un projecte iniciat el 2022 amb la senyalització d’espais exteriors i ampliat el 2023 als comerços. Amb aquesta actuació, es busca garantir una accessibilitat universal per a persones amb dificultats cognitives, facilitant-ne l’autonomia i la inclusió social.
El projecte, impulsat per l’EMD de Jesús amb la col·laboració de l’associació ATEATE i el CEE Sant Jordi, ha estat destacat per la seva rellevància. Noelia Benet, presidenta d’ATEATE, ha valorat molt positivament aquesta ampliació: «L’EMD de Jesús sempre està compromesa amb la inclusió de l’autisme, i valorem enormement el seu compromís i les seves accions en aquest àmbit. Un any més, gràcies!».
Paral·lelament, l’Institut Escola Daniel Mangrané reforça el seu compromís amb la inclusió amb el Projecte de Patis Inclusius, una iniciativa que permet adaptar les activitats del temps d’esbarjo perquè tot l’alumnat pugui participar-hi en igualtat de condicions. El dia 2 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de l’Autisme, el centre organitzarà una demostració de la seva metodologia.
La regidora d’Ensenyament de l’EMD de Jesús, Carolina Echevarría, ha subratllat la importància d’aquesta acció: «Amb aquesta ampliació, Jesús es consolida com un municipi pioner en accessibilitat cognitiva. No només millorem la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional, sinó que també fem visible el nostre compromís amb una societat més justa i segura per a tothom».
Els pictogrames, basats en els símbols d’ARASAAC, continuen convertint Jesús en un referent en accessibilitat cognitiva, fent el municipi més inclusiu i accessible per a tothom.

Redacció