14.3 C
Amposta

Ja es pot demanar l’ajuda de 200 euros: consulta tots els detalls

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A partir d’aquest dimecres dia 15 de febrer ja es pot demanar, a través de la web de l’Agència Tributària, l’ajuda de 200 euros per a famílies vulnerables, que estarà disponible fins al 31 de març. Aquesta ajuda forma part de les mesures que va aprovar el govern espanyol en el paquet per pal·liar els efectes de la inflació i l’escalada de preus. Es tracta d’un pagament únic i s’haurà de fer a través del formulari que ja està disponible.

L’ajuda s’abonarà a través d’una transferència bancària al compte que indiqui el sol·licitant de l’ajuda, amb la condició que ell en sigui el titular. L’ingrés es rebrà com a molt tard el 30 de juny.

Aquets 200 euros podrien arribar a 4,2 milions de llars a tot l’Estat i, segons el govern espanyol, ajudaran a reduir les situacions de vulnerabilitat econòmica que no estan cobertes per altres prestacions socials. Per optar a cobrar aquests diners, però, hi ha condicions:

  • Poden demanar-la les persones físiques amb baix nivell d’ingressos i patrimoni que durant el 2022 hagin estat assalariades, autònomes, beneficiàries de la prestació o subsidi per desocupació, o beneficiàries de la renda garantida de ciutadania. Però els pensionistes o qui cobri l’ingrés mínim vital no tenen dret a percebre aquesta quantitat.
  • La condició és no haver superat els 27.000 euros d’ingressos anuals durant l’any passat i no tenir un patrimoni de més de 75.000 euros a 31 de desembre de 2022, sense comptar l’habitatge principal. Per fer el càlcul, cal sumar les rendes i els patrimonis del beneficiari i d’aquestes persones en cas que visquin al mateix domicili.

Segons el Ministeri d’Hisenda, no cal aportar cap documentació a l’hora de fer la sol·licitud. Un cop omplert el formulari, l’Agència Tributària creuarà les dades amb les d’altres administracions i determinarà si el contribuent té dret al xec.

Consulta aquí els dubtes sobre l’ajuda.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -