14.3 C
Amposta

Ja es pot demanar cita per vacunar contra la Covid-19 els nens i nenes d’entre 5 i 11 anys

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les mares, els pares o les tutors legals dels nens i les nenes d’entre 5 i 11 anys ja poden demanar cita prèvia a vacunacovidsalut.cat. El Departament de Salut ha obert la franja de vacunació a les dues del migdia d’aquest dilluns dia 13 de desembre. El primer dia per al qual es podrà demanar cita serà dimecres dia 15 de desembre, quan comença la vacunació d’aquest col·lectiu.

Per a aquest grup d’edat s’administra una posologia específica d’una de les vacunes aplicades als adults (Pfizer/BioNTech – Comirnaty). La dosi administrada per a la franja d’edat d’entre 5 i 11 anys és un terç (10 mcg) de la que s’administra als adolescents i adults (30 mcg). La dosi és la mateixa per a un infant de 5 anys que per un d’11 anys i cal administrar-ne dues dosis separades entre 4 i 8 setmanes.

Els nens i nenes que vagin acompanyats dels seus progenitors no hauran de dur cap consentiment però en el cas que sigui un altre familiar el que porti el menor, sí que caldrà un consentiment informat.

És segura i eficaç? Si després el nen o nena es troba malament, què he de fer? Si ha passat la malaltia també se l’ha de posar? Pot coincidir amb altres vacunes? Consulta totes les preguntes i respostes a gen.cat/vacunainfantilcovid.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -