14.3 C
Amposta

Investiguen un veí de Sant Bàrbara per abandonar sis gossos de caça

El més vist

- Advertisement -
La Patrulla de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tortosa (Tarragona), ha pres declaració en qualitat d’investigat a un veí de Santa Bàrbara (Tarragona), per la comissió de delictes relacionats amb l’abandó d’animals, en mantenir tancats en una gàbia d’una finca sis gossos de caça de raça mestissa en estat d’abandó.
Els fets es remunten a al mes de febrer, en el terme municipal de Santa Bàrbara, quan es va iniciar una recerca que va començar després de descobrir en una finca d’aquesta localitat, sis gossos de caça de raça mestissa que presentaven greus símptomes de desnutrició i desatenció veterinària, per la qual cosa en un primer moment va ser sol·licitada la col·laboració dels serveis veterinaris del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Després de resultar infructuosos els contactes establerts, es va sol·licitar col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Engrescats Terres de l’Ebre, com a entitat amb conveni amb l’Ajuntament de Santa Barbara.
Al mateix temps, després de diverses gestions, va ser localitzat el propietari de la finca, que va ser requerit per a la seva personació en la mateixa, a fi d’atendre les necessitats bàsiques dels animals, personant-se en la mateixa i després d’atendre les necessitats dels animals, es va procedir a la seva citació en dependències de la Guàrdia Civil de Tortosa, a fi de prendre-li declaració en qualitat d’investigat per la comissió de sis presumptes delictes d’abandó d’animals.
Després de preguntar-li pels motius que presentaven els animals, com la desnutrició o la desatenció veterinària, est va manifestar que eren animals de caça i que no els podia mantenir pel que s’havia desentès d’ells.
Després de cobrir les primeres necessitats dels animals i realitzar una primera cura pal·liativa per part dels serveis veterinaris, els gossos van ser lliurats a l’associació protectora d’animals Engrescats de les Terres de l’Ebre, que actua com a dipositària judicial, per a la seva recuperació. Les diligències instruïdes van ser remeses al jutjat en funcions de guàrdia d’Amposta.
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -