14.3 C
Amposta

Intervenen una parada de mercadillo de Tortosa amb una gran quantitat de roba falsificada

El valor total del producte confiscat se situa en els 30.000 euros, tot i que segons el preu mitjà del valor de marca, es calcula un perjudici econòmic per al total de les marques relacionades, proper als 200.000 euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El dissabte passat, 23 de març, es va dur a terme un dispositiu policial per part de la Patrulla de Fiscal i Fronteres amb seu a l’Ametlla de Mar. L’objectiu del dispositiu era controlar els productes que es trobaven a la venda a les diferents parades del mercat de la localitat de Tortosa, verificant el compliment de la normativa fiscal que empara els productes de comerç lícit, ja que de vegades es detecten productes falsificats que vulneren el dret a la propietat industrial.

El dispositiu, format per especialistes en Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil, va trobar productes falsificats només en una de les parades amb productes tèxtils a la venda de marques reconegudes, descobrint fins a 1600 peces falsificades. Aquest tipus d’actuacions, tenien com a objectiu perseguir el frau a la propietat industrial.

El mateix preu al qual es venien les peces va alertar els agents, ja que era molt per sota del valor marcat real, per la qual cosa es va requerir a la persona responsable de la parada tota la documentació que empara el producte tèxtil a la venda, format per samarretes, gorres, xandalls o roba interior. Davant la falta de documentació, els agents van optar per controlar la furgoneta de la parada, on van trobar encara més caixes amb roba falsificada, i per això tot el material a la venda, així com el que es va trobar a l’interior del vehicle, va ser confiscat immediatament, arribant a comptabilitzar les 1600 peces.

El valor total del producte confiscat se situa en els 30.000 euros, tot i que segons el preu mitjà del valor de marca, es calcula un perjudici econòmic per al total de les marques relacionades, proper als 200.000 euros.

La venda de productes falsificats, a més de provocar pèrdues econòmiques a les marques afectades i constituir un frau fiscal, vulnera el dret a la propietat industrial i, fins i tot, segons el tipus de producte, pot suposar un risc per a usuaris, ja que molts dels productes falsificats, en el cas de l’electrònica, poden provocar accidents per mal funcionament, pel fet que no han passat els minuciosos controls de qualitat als quals haurien d’haver estat sotmesos.

S’han instruït diligències policials i s’ha investigat penalment el responsable de la parada per presumpte delicte contra la propietat industrial. Les diligències, així com tots els efectes intervenies, han quedat a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de Guàrdia de Tortosa.

L’actuació policial s’emmarca dins de les competències fiscals que té encomanades la Guàrdia Civil en matèria de protecció de la propietat industrial i dels consumidors, evitant així el frau i el contraban de productes falsificats, protegint la salut i la integritat física dels usuaris finals en el cas d’altres tipus de productes diferents de la roba.

A més, s’evita una competència deslleial per a altres comerços que compleixen amb les seves obligacions fiscals i compren els seus productes a preus superiors, ja que els paguen a les marques al seu preu habitual.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -