14.3 C
Amposta

Interior denega a la plataforma AP-7 els permisos per defensar el territori

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Interior ha denegat al moviment veïnal Prou! AP-7 Gratuïta Ja el permís per poder efectuar talls setmanals de protesta de la N-340. La Generalitat argumenta que en les últimes concentracions del mes de febrer el nombre de manifestants s’ha situat per sota del mínim 20 que exigeix la llei per autoritzar-les. El passat dissabte, a les Cases d’Alcanar, ja sense permís, més d’una vintena de persones es van aplegar vora la carretera per celebrar una xocolatada reivindicativa i els Mossos van aixecar un acta de la concentració perquè superava el llindar de 20 persones a partir del qual cal sol·licitar autorització. El portaveu dels veïns, Llorenç Navarro, acusa Interior de voler censurar el moviment i la seva denúncia de la implantació de la vinyeta o l’estat de la N-340. A partir d’ara, i de forma alternativa, organitzaran trobades i marxes a velocitat moderada per visitar els seus arguments a diferents pobles.

“Sempre que han hagut eleccions hem tingut pressions, sigui en forma de reduccions d’horaris o altres traves“, lamenta Navarro. “Ara ens ho neguen amb l’excusa que som menys de 20“, afegeix. En l’escrit de resposta a la petició per tallar la carretera a les Cases d’Alcanar, l’Ametlla de Mar i Amposta els dies 9, 16, 23 i 30 de març, el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, addueix que durant les concentracions del mes de febrer el nombre de participants es va situar per sota d’aquesta xifra –amb un màxim de catorze el dia 23-. Per això, i segons la Llei orgànica 9/1983 que regula el dret de reunió, els talls no poden ser autoritzats.

Davant la prohibició, el passat dissabte entre 25 i 30 veïns van optar per trobar-se vora la carretera a les Cases d’Alcanar, organitzar una xocolatada i exhibir pancartes. Tot fora de la via. Paradoxalment, però, els Mossos van aixecar acta de la concentració perquè, en aquesta ocasió, sí que el nombre de persones era superior a 20. Fonts policials han indicat que aquest procediment no pressuposa forçosament la imposició de sancions. Tot i això, la situació incomoda el moviment veïnal. “Potser algun polític vol sancionar-nos i ens volen provocar perquè fem alguna il·legalitat“, abunda Navarro, qui ha retret que s’enviïn els Mossos a vigilar cada nit els jutjats en comptes de regular i permetre les accions ciutadanes. “Els interessa més quedar bé amb l’Estat espanyol, vigilant que no tirin fem als jutjats, que permetre la protesta nostra“, ha afegit.

Consideren, doncs, que es tracta d’un acte de censura per la incomoditat dels arguments que planteja actualment el moviment –especialment, després de l’anunci que l’AP-7 serà gratuïta el 2020, el rebuig a la implantació de la vinyeta per la qual aposta la Generalitat o la conversió del tram ebrenc de la N-340 en un “bulevard”, una via urbana amb onze rotondes en uns 60 quilòmetres-. Així les coses, els veïns han decidit transformar els talls en altres formes alternatives de protesta. Navarro ha anunciat que aquest dissabte es concentraran, com havien previst inicialment, a l’Ametlla de Mar per, posteriorment, traslladar-se amb els vehicles, a una velocitat baixa, “pacificadora però sense entorpir el trànsit“, ha precisat, al nucli urbà d’aquesta població i al veí del Perelló per repartir opuscles i difondre els seus arguments contra la vinyeta i l’estat actual de l’N-340.

“Cada setmana, com tenim ja sol·licitat, ens concentrarem a Amposta i les Cases i marxarem cap a les poblacions veïnes. Que la gent vegi que el moviment no para i no pararà. Que falten nou mesos perquè l’AP-7 sigui gratuïta i tenim molt a dir. Ens construeixen les rotondes perquè algú té interès a fer vies urbanes i comarcals, destrossar l’N-340 i que cada cop més gent marxi del territori, que això quedi obsolet“, ha tancat Navarro.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -