14.3 C
Amposta

Inspeccions als arrossars del Delta: expulsen de l’Estat 4 treballadors i en detenen 2 més

La Policia Nacional du a terme nou inspeccions a explotacions agrícoles d'Amposta, Deltebre, Camarles i Sant Jaume d'Enveja

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Policia Nacional, juntament amb Inspecció de Treball i la Seguretat Social, han realitzat diferents inspeccions durant els mesos de juliol i agost en diferents fisques d’arròs del Delta de l’Ebre i ha identificat 38 treballadors, 4 dels quals han estat expulsats de l’Estat i 2 més van ser detinguts.

Aquestes inspeccions es duen a terme per l’elevat nombre de treballadors estrangers que solen treballar arrencant males herbes dels arrossars i amb aquest tipus d’inspeccions es pretén, en primer lloc, detectar situacions de risc per als treballadors, com ara el tràfic d’éssers humans o delictes en contra dels drets dels treballadors i, en segon lloc, detectar irregularitats tant en l’aplicació de la Llei d’Estrangeria com de la normativa laboral i de la seguretat social.

L’operació es va iniciar el 28 de juliol quan es van dur a terme inspeccions en cinc finques dedicades a aquesta activitat a Camarles, Sant Jaume d’Enveja i Deltebre. D’aquestes, només tres tenien la contractació correctament de tots els seus empleats. A les altres dues, després d’identificar les persones que es trobaven exercint l’activitat laboral, es va comprovar que cinc eren ciutadans estrangers que no es trobaven regularitzats al país.

Les inspeccions van acabar la primera setmana d’agost, amb quatre inspeccions més en finques d’Amposta, on en una es va comprovar que tres dels treballadors no comptaven amb el corresponent permís de treball i residència.

En total es van realitzar nou inspeccions, amb 38 persones identificades, majoritàriament ciutadans del Pakistan, l’Índia, l’Equador i el Paraguai, dels quals 8 es trobaven en situació irregular. Per aquest motiu, es van incoar 4 expedients d’expulsió del territori nacional i es va procedir a la detenció de 2 persones més de nacionalitat pakistanesa per infracció a la Llei d’Estrangeria.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -