14.3 C
Amposta

Infosa confia que la Generalitat posi en marxa aviat algun projecte per protegir el Delta de l’Ebre

Infosa recorda que fins ara només l'Estat ha invertit en el manteniment de la línia de costa del Delta de l'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’empresa que gestiona les Salines de la Trinitat coincideix amb les declaracions del Cap de Costes de l’Estat a Tarragona, Antoni Espanya, recordant que fins ara, només l’Estat ha invertit en el manteniment de la línia de costa del Delta de l’Ebre.

L’empresa Infosa que gestiona les Salines de la Trinitat, tal com ja va fer en el seu moment amb l’Estat, demana a la Generalitat de Catalunya, que presenti i posi en marxa algun projecte per evitar la regressió del Delta de l’Ebre.

Joan Sucarrats, gerent de l’empresa Infosa considera que, “tot i que com ja hem explicat,  les actuacions que ha fet l’Estat fins ara, ens semblen del tot insuficients, hem de reconèixer que de moment han estat els únics que estan invertint i fent alguna cosa. Esperem que les inversions anunciades per la Generalitat no es facin esperar, perquè el problema ja el tenim ara i si no s’actua aviat, el que s’està fent no serà suficient per fer front als temporals quan arribi la tardor”.

Infosa demana la total implicació de les administracions amb capacitat d’actuació en la lluita per evitar la desaparició de la barra del Trabucador.

En aquest sentit, Infosa coincideix plenament amb les declaracions fetes pel Cap de Costes de l’Estat, Antoni Espanya a les emissores de la Xarxa a les Terres de l’Ebre, en les que recorda que, “la Generalitat, que té previst invertit 6 milions d’euros per evitar la regressió del Delta, encara no ha presentat cap projecte al respecte i només l’Estat i Infosa estan invertint per fer front a la malmesa costa deltaica a causa dels darrers temporals”.

Espanya va recordar que, “l’estat és el propietari de la línia costanera, però és la Generalitat qui en té cedida la gestió i fins ara no ha presentat cap mena de projecte per instal·lar una draga al Delta o cap altra acció o actuació a tal efecte”.

El Cap de Costes de l’estat va demanar paciència i va assegurar que, “que durant la primera quinzena de Juliol es començarà a veure el resultat de la inversió de 700.000 euros que l’estat mitjançant el Ministeri de Medi Ambient i Transició Ecològica està realitzant al Trabucador, així com les mesures que es van prenent per restablir la línia de costa a Buda i a la Marquesa”.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

1 COMENTARI

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -