- Anunci -
14.3 C
Amposta

Imagina Ràdio supera la barrera dels 40.000 oients

L’emissora consolida el seu lideratge a l’Ebre amb un creixement constant i regular

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...

Imagina Ràdio supera els 40 mil oients a les quatre comarques de l’Ebre, amb especial incidència en el Baix Ebre i Montsià i en les seves respectives capitals de comarca.

Amb aquesta línia ascendent de la última dècada, l’emissora consolida el seu lideratge a l’Ebre i es manté com la primera ràdio del seu territori de referència. La gent de l’Ebre la fet seva. De fet és així perquè és l’única emissora privada de capital ebrenc que no pertany a cap cadena i amb una programació exclusivament pensada per als ciutadans del sud de Catalunya i protagonitzada per professionals de diferents poblacions de la zona, de forma transversal, des de Flix a La Galera o des de Gandesa a Tortosa.

En la comparativa amb altres propostes radiofòniques, incloses les cadenes de caràcter estatal, Imagina Ràdio fa anys que se situa en primer lloc. Aquest també. Així les coses aconsegueix un 22,3 del total de l’audiència, seguida d’altres emissores que enregistren percentatges inferiors. Aquest és el principal resultat d’un estudi realitzat a principis de 2020, en el mes de febrer, a majors de 15 anys amb un marge d’error màxim del 5,71%.

Segons aquest estudi el total exacte d’oients son 40.541 xifra que se supera any rere any. Si ho comparem amb els de l’any anterior la xifra se situava en els 39 mil.

Una audiència estable

L’audiència d’Imagina Ràdio es manté estable al llarg del dia i no pateix moltes alteracions, com passa en altres emissores que tenen pics importants d’oients segons el programa que emetin. Ha estat una dinàmica que ha definit la trajectòria d’aquesta ràdio.

En aquest 2020 es continua respectant aquesta tendència amb un 51% que l’escolta pel matí i un 44% a la tarda. Durant el matí s’enregistra una major audiència durant les primeres hores, especialment coincidint amb l’emissió del programa De bon matí, conduït per Noemí Alquézar, amb un 73% de seguidors.

Junt aquest programa matinal els programes més escoltats a Imagina Ràdio són els Informatius i la programació musical en els seus diferents formats de la graella, seguits de Tots els Gols i el Cocodril Club.

Tots els programes reben un notable alt en la valoració que fan els oients. El rànquing dels tres primers són els informatius, la programació musical i el Cocodril Club, per aquest ordre, tot i que són dècimes les diferències entre els primers i els últims classificats.

La meitat dels oients d’Imagina Ràdio son dones i l’altra meitat, homes, majoritàriament d’entre els 35 i 55 anys, però seguits amb poca diferència dels menors dels 35 anys. Son menys els oients que superen els 55 anys, tot i que la xifra continua sent important.

En el cotxe o a casa

Pràcticament la meitat dels oients reconeixen escoltar l’emissora mentre viatgen en el seu cotxe i l’altra meitat ho fa a casa seva. Només un 5% reconeix escoltar Imagina Ràdio a la seva feina.

Una majoria aclaparadora ho fa a través de la ràdio convencional, concretament un 93%, mentre que la resta utilitza el canal de ràdio de la TDT o Internet a www.imaginaradio.cat, sempre segons la resposta dels enquestats.

Si tenim en compte els oients d’Internet que segueixen l’emissora a través del web, la xifra puja exponencialment, son gent que resideix fora de les Terres de l’Ebre o a l’estranger.

Uns anuncis de qualitat

Ja ve sent tradicional en la majoria dels estudis realitzats anteriorment que els oients valorin com a útil per als seus interessos personals la publicitat que s’emet per Imagina Ràdio, més d’un 65% en aquesta enquesta. I que una majoria notable, més del 90%, remarqui la qualitat i creativitat de la producció dels anuncis.

Junt la qualitat dels anuncis, la direcció comercial d’Imagina Ràdio ha volgut destacar l’efectivitat de la publicitat, ja que únicament es programen en hores de màxima audiència, garantint així que arribi al màxim nombre d’oients.

Redacció – T. R.

- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

El Comebe acomiada de forma fulminant el seu coordinador tècnic i nomenarà un director

El Consorci Memorial de la Batalla de l'Ebre (Comebe), l'ens que gestiona i promociona els espais de l'episodi bèl·lic, ha acomiadat de forma fulminant...

La XVII Festa de la Cirera de Paüls se celebrarà en format digital els dies 6 i 7 de juny

L’Ajuntament de Paüls ha programat un seguit d’activitats com ara vídeos demostratius de confecció de cabassos, gaiates o miniatures, d’elaboració de cocs o tapes...

El COPATE exigeix a les hidroelèctriques que no entorpeixin els tractaments de la mosca negra

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) tornen a exigir a les hidroelèctriques i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE)...

La Ràpita s’agermanarà amb la població mallorquina de Sóller pels seus vincles mariners

L'Ajuntament de la Ràpita va aprovar, durant el passat plenari del mes d'abril, el protocol d'agermanament amb la localitat mallorquina de Sóller. Les dues...

El COPATE impulsa una campanya de prevenció del mosquit tigre

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) impulsa una campanya de prevenció del mosquit tigre, un insecte que és present...
- Anunci -
- Anunci -