14.3 C
Amposta

Haurem après quelcom

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El dia a dia està plegat de nombrosos fets relacionats amb la gran degradació que està patint el planeta però tot i l’evidencia s’alcen veus de persones de cert nivell cultural que tenen tota la informació del fenomen al seu abast que es dediquen a negar l’emergència climàtica.

La necessitat d’aquest moment és que hem de fer una transició energètica per aplicar un altre estil de vida sostenible, però tenim en enfront de tots els hòldings que estan afectats de manera directa amb aquesta transició, la indústria dels combustibles fòssils, les químiques o l’automòbil. Aquestes indústries gasten grans quantitats de recursos per combatre l’avenç de tecnologies verdes sostenibles destinades a millorar el benestar de la ciutadania i per aquest motiu utilitzant els seus recursos per fomentar la desinformació. Aquestes empreses van més enllà de l’àmbit econòmic i es col·loquen en l’esfera política on es prenen les decisions importants per pressionar-los a favor dels seus interessos.

La ciutadania sap que els recursos naturals del planeta són limitats i que la nostra intervenció els està sobrepassant amb escreix i ens costa molt canviar l’estil de vida que tenim per fer-lo sostenible. Segons la psicòloga Elke Weber de la universitat de Princeton, assegura que estem connectats per pensar en l’ara i avui però ens fa por prendre decisions que requereixen la planificació del nostre futur. Aquesta és una incapacitat del nostre cervell per les característiques primitives que ens fa obvia el canvi climàtic i no l’importa allò que sabem és llunyà en el temps o espai. Juntament amb aquesta qüestió tenim la socialització que ens porta a no fer res si els companys no ho fan i aquesta actitud negativa ens pot portar a un escenari tràgic.

En les circumstàncies actuals de la crisi sanitària i l’economia causada per la Covid-19 podrem aprendre alguna cosa practica, de com funcionem les persones en escenaris extrems i aplicar-ho a la crisi climàtica. L’últim informe de l’Organització Meteorològica Mundial (OMM) ens diu que existeix una gran preocupació de tot el món pel coronavirus però que hem de tenir en compte i no oblidar la lluita contra el canvi climàtic. La pandèmia és una qüestió temporal però el canvi climàtic està present entre nosaltres des de fa anys i requereix de tots nosaltres una acció continuada i tenir tota mena d’arguments per convèncer als negacionistes perquè ens ajudin en la lluita. Pensem-hi.

Joan Cunill, enginyer mediambiental 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -