14.3 C
Amposta

Grup Ametller Origen factura 387 MEUR durant el 2021, un 16% més respecte a l’any anterior

Ametller Origen obrirà pròximament una botiga a Amposta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ametller Origen ha donat a conèixer els resultats del grup corresponents a l’exercici 2021. L’empresa d’alimentació, especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat, ha tancat l’any amb una facturació consolidada de 387M€, el que suposa un increment del 16% respecte a l’exercici passat. La companyia de retail té actualment 120 botigues físiques, una botiga online i gairebé 850.000 clients recurrents.

Durant 2021, ha invertit un total de 17M€ en l’obertura de 15 noves botigues al territori amb el propòsit “d’apropar als barris una alimentació saludable, plaent i neta” i n’ha reformat una quinzena més “per seguir oferint un assortiment més ampli de productes i una millor experiència de compra als nostres clients”, ha explicat el conseller delegat i cofundador d’Ametller Origen, Josep Ametller.

La companyia té previst l’obertura de 15 noves botigues i la reforma d’una vintena més durant el 2022, amb una inversió d’uns 24M€. Un creixement sostenible i sostingut amb el qual Ametller Origen té previst superar els 450M€ de facturació, el que suposarà al voltant d’un 18% d’increment.

Pel que fa al personal, la companyia ha tancat l’any amb un total de 3.349 col·laboradors, la qual cosa suposa un increment del 17% respecte 2020.

Estratègia sostenible: neutralitat d’emissions per l’any 2027

En el marc del moviment Fem Camí, que la companyia va impulsar l’any passat per mitigar l’impacte de la seva activitat en el medi ambient i ser una empresa neutra d’emissions de CO2 l’any 2027, Ametller Origen ha anunciat la posada en marxa d’un projecte pioner per autogestionar la recollida selectiva d’envasos a les seves botigues amb l’objectiu de revaloritzar-los i que aquests tornin a ser un actiu en la seva cadena de valor. “Les empreses i els consumidors tenim el deure d’unir esforços per fer front a l’emergència climàtica i mitigar l’augment de temperatura del planeta. Aquest projecte d’autogestió de recollida d’envasos vol ser un demostratiu que el canvi és possible des de la coresponsabilitat, per això, necessitem el compromís de tots els nostres consumidors”, ha afirmat Ametller.

La companyia ha explicat que el projecte s’implementarà durant el primer trimestre de l’any en una quinzena de botigues com a prova pilot, amb l’objectiu que el model es pugui replicar a totes les seves botigues al llarg d’aquest 2022. En aquesta primera fase, Ametller Origen gestionarà la recollida dels envasos de cartró de la seva línia de plats preparats, peix i carn envasada. Es tracta d’un sistema d’envasat sostenible, Halopack, elaborat amb cartró reciclat, amb el qual la companyia ha aconseguit eliminar fins a 50.000kg de plàstic d’un sol ús a l’any.

El sistema serà molt fàcil per als usuaris. Un cop el consumidor adquireix un dels envasos sostenibles de la categoria de plats per escalfar, peix o carn, ha de separar el cartró del film de plàstic i guardar el cartró reciclat fins a obtenir 10 unitats. Assolida aquesta xifra, el client ha de portar els envasos a la seva botiga habitual, on els treballadors els recolliran a caixa. Ametller Origen ha previst un sistema de gratificació pels clients que s’hi sumen, premiant-los amb passos que podran bescanviar per diferents obsequis.

Fites sostenibles durant el 2021

La companyia duu a terme, des de l’any 2015, diferents accions en el marc de la seva estratègia sostenible per reduir l’impacte de la seva activitat en el medi ambient. Totes aquestes es troben avalades pel Consell Assessor de Nutrició i el Consell Assessor de Sostenibilitat, dos consells formats per 13 experts referents en el seu àmbit d’actuació que vetllen pel rigor científic de tota la informació generada i promouen i impulsen projectes de millora en els dos àmbits.

En aquest sentit, Ametller Origen lluita contra el malbaratament alimentari en tota la
seva cadena de valor, la qual cosa li ha permès, aquest 2021, deixar d’emetre a
l’atmosfera més d’un milió de Kg de CO2. “Treballem diferents línies d’acció, tant en
la producció primària com en la planta d’elaborats i a les botigues, per reduir al
màxim el malbaratament d’aliments. Aquest any passat hem salvat més de
500.000kg de productes amb un impacte econòmic de més de 1,2 milions d’euros”,
ha explicat la directora de Finançament Europeu i Afers Públics, Sostenibilitat
i RSC, Marta Angerri.

Pel que fa a la producció primària, Ametller ha explicat que la companyia ha certificat totes les finques pròpies -1.200 hectàrees- amb la certificació de Responsabilitat Social Corporativa GRASP, que reconeix les bones pràctiques agrícoles aplicades als productes, així com als treballadors en matèria de salut, seguretat i benestar.

Tanmateix, el grup ha realitzat un canvi en l’embalatge de la fruita i verdura als seus camps, implementant l’ús de caixes de transport reutilitzables. “Amb aquesta nova llavor, hem aconseguit reduir 1.006.515 Kg de cartró, 525.976 Kg. de plàstic i 287.795 Kg. de fusta”, ha comentat Angerri. Altres fites aconseguides durant aquest any han estat la certificació de tota la carn fresca envasada i ous amb el segell Welfair de Benestar Animal que garanteix un producte sostenible i l’acompliment del Pla NAOS en el 100% dels productes de marca pròpia, garantint els criteris establerts respecte al contingut de sal, sucre i greixos.

Ametller Origen obre una botiga a Amposta i busca gerent

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -