14.3 C
Amposta

Gran participació en la mobilització convocada per CCOO, UGT i USOC el 27 de juny

Una mobilització convocada arreu de Catalunya amb el lema 'Un acord per rescatar les persones, els treballs i els salaris'

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

CCOO valora molt positivament el seguiment de la mobilització convocada ahir, 27 de juny, arreu de Catalunya amb el lema “Un acord per rescatar les persones, els treballs i els salaris”.  La convocatòria realitzada per CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya i USOC, conjuntament amb un bon nombre d’entitats socials del nostre país, ha estat seguida amb mobilitzacions a Barcelona, Cornellà de Llobregat, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Mataró, Tarragona, Terrassa, Vic i Vilafranca del Penedès (i Tortosa el 26 de juny). Aquesta convocatòria ha tingut lloc en el marc de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de COVID-19 i ha tingut com a objectiu reclamar un gran pacte per a un nou model social i econòmic, on les persones estiguin al centre de les decisions, perquè ningú quedi enrere, i vetlli per la qualitat de la nostra democràcia.

La mobilització forma part d’una convocatòria més àmplia que està tenint lloc arreu de l’Estat aquest cap de setmana. La convocatòria ha estat presencial i s’ha fet amb les mesures de seguretat sanitària convenients.

A Barcelona ha tingut lloc la mobilització principal. Els participants han ocupat la Via Laietana amb diferents parts per motius de seguretat, on s’han pogut veure diferents col·lectius de treballadors i treballadores protestant pels seus conflictes laborals, com és el cas de Nissan o Alliance Healthcare, entre d’altres. En els diferents blocs de la mobilització s’han concentrat treballadors i treballadores de sectors com la sanitat, la dependència, l’educació, l’administració pública, els transports, el comerç, l’hostaleria, la neteja, la seguretat privada, els sectors industrials i l’agroalimentari.

La capçalera de la mobilització s’ha ubicat a l’alçada de la Plaça d’Antonio López, on s’han concentrat els representants sindicals i de les entitats i s’ha llegit el manifest a càrrec de l’actriu Vicky Peña i on han intervingut diferents portaveus de treballs considerats essencials, i dels treballadors i les treballadores de Nissan.

La mobilització també ha posat en valor el diàleg social per aconseguir negociar i pactar un gran acord que trobi les mesures necessàries i efectives que dirigeixi la sortida de la crisi cap a un nou model industrial, energètic, turístic, de mobilitat i de comerç, de manera que les transicions siguin justes per a les persones i que no es quedi ningú enrere. I que apuntali els serveis públics i els treballs essencials que han salvat moltes vides durant aquesta pandèmia.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -