14.3 C
Amposta

Gran èxit de participació a la Gran Fondo SB Hotels Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant la jornada d’aquest dissabte s’ha celebrat la Gran Fondo SB Hotels Terres de l’Ebre; una marxa cicloturista  històrica que s’ha recuperat enguany però que es va realitzar per primer cop l’any 1981. En aquesta edició, més de 600 ciclistes provinents d’arreu han participat en algun dels dos recorreguts que oferia la prova. La major part dels ciclistes eren del territori ebrenc, però molts altres han arribat d’altres indrets de la província de Tarragona, de Barcelona i d’altres comunitats veïnes com València i Aragó.

Malgrat que la competició s’ha disputat durant aquest dissabte, l’esdeveniment començava aquest divendres amb l’entrega dels dorsals i el sopar oficial a l’Hotel SB Corona de Tortosa. En aquesta edició, la competició s’ha dividit en dos circuits de diferent exigència com són la Gran Fondo, amb un total de 148 quilòmetres i 2.843 metres de desnivell positiu acumulat, i la Medio Fondo, amb un recorregut de 100 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 1.322 metres.

Un grup de ciclistes, abans de passar pel punt d’arribada / Font: Oscar Ologaray

Al llarg del seu recorregut, els participants han pogut gaudir tan dels espais naturals que envolten al riu Ebre com del majestuós paisatge del Parc Natural dels Ports. Partint des de Tortosa, els ciclistes han passat per alguns racons de l’Espai Natural Protegit dels Aligars-Serra Fulletera i també per localitats com Benifallet, Benissanet, Miravet o Pinell de Brai.

Els participants de totes dues proves han fet el tret de sortida a les 8 del matí d’aquest dissabte i, en el cas dels ciclistes amb el recorregut més exigent, han finalitzat la seva marxa ascendint fins al Mont Caro mitjançant una pujada cronometrada. En aquesta categoria, el guanyador ha estat José Manuel Bosquet Herrera amb un temps oficial de 5 hores, 24 minuts i 52 segons. Pel que fa a la Medio Fondo, el vencedor ha estat Carlos Franch Bonet, que ha aturat el cronòmetre en 3 hores, 43 minuts i 39 segons.

Imagina Ràdio ha estat l’emissora oficial de la jornada / Font: Dídac Tomàs

Al finalitzar la competició, a les 5 de la tarda s’ha procedit a l’entrega de distincions a l’Hotel SB Corona de Tortosa. La jornada ha estat organitzada per la Penya Ciclista Baix Ebre de Tortosa i ha comptat amb la col·laboració, entre d’altres, d’Imagina Ràdio. L’emissora, mitjà oficial de la prova, ha estat l’encarregada de dinamitzar la jornada amb una animació musical.

Redacció: Jordi Gaya          

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -