14.3 C
Amposta

Godall impulsa la creació d’una comunitat energètica

La participació en aquesta instal·lació comunitària està oberta a tots els veïns i veïnes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Godall està posant en marxa una comunitat local d’energia, en una de les  primeres experiències d’aquest tipus a les Terres de l’Ebre. El consistori treballa per  impulsar una instal·lació comunitària de plaques solars, que estaria subvencionada  parcialment per fons europeus, dins del programa Next Generation EU.  

La participació en aquesta instal·lació comunitària està oberta a tots els veïns i veïnes. Els  que s’hi sumin, rebran la part proporcional de l’electricitat generada per les plaques  instal·lades en edificis municipals, que se’ls descomptarà de la factura de la llum. A canvi,  hauran d’aportar la part proporcional de la inversió inicial que no està coberta per la subvenció i les despeses de manteniment anual de la instal·lació. «La participació en una  comunitat local d’energia és una opció més avantatjosa econòmicament que la instal·lació  de plaques en la teulada de cada casa, ja que, en fer una instal·lació més gran, els preus es  redueixen i, a més, hi ha la possibilitat de tindre una part del cost subvencionada pels fons  europeus», explica l’alcalde de Godall, Alexis Albiol Roda.  

«Una de les nostres prioritats és treballar per un model de consum més just, barat i  sostenible, basant en l’energia distribuïda i de proximitat que, a la vegada, empodera els  nostres veïns i veïnes», continua l’alcalde. 

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -