14.3 C
Amposta

Gairebé 800 restaurants de tot l’Estat reben a la tonyina roja Balfegó

La cita gastronòmica se celebra de manera simultània en tot el país i enguany vol animar la recuperació del sector de la restauració després de la crisi sanitària

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Prop de 800 restaurants de totes les Comunitats Autònomes participaran, des del 2 i fins al 18 de juliol, en les Jornades gastronòmiques de la Tonyina Vermella Balfegó, que se celebren de manera simultània en tota Espanya. Les jornades, a més d’estendre el coneixement i l’estima per aquesta carn entre els consumidors, també té com a objectiu enguany contribuir a revitalitzar el negoci de la restauració, molt afectat per les restriccions imposades durant la crisi sanitària de la COVID-19.

Balfegó, empresa especialitzada en pesca, aqüicultura i comerç de tonyina vermella, ha triat el País Basc per a presentar les Jornades de la Tonyina Vermella 2021, i ho ha fet amb un Kaitai –especejament a la manera tradicional japonesa d’una tonyina vermella de 150 quilos– celebrat el dilluns 28 de juny en el restaurant Jauregibarria, d’Amorebieta, amb l’objectiu d’aprofundir en la morfologia de la tonyina vermella i descobrir la versatilitat gastronòmica d’aquesta cobejada espècie.

L’acte, organitzat en col·laboració amb el centre tecnològic basc, AZTI, va comptar amb la presència de Hideki Matsuhisa, xef del restaurant Koy Shunka i primer japonès amb estrella Michelin a Espanya; Beñat Ormaetxea, xef del Jauregibarria Jatetxea, i Ekaitz Apraiz, xef executiu i gerent de Tunateca, l’espai creat per la família Balfegó a Barcelona. Els van acompanyar Rogelio Pozo, director general de AZTI, i Juan Serrano, director general de Balfegó.

Creixent participació en les Jornades de la Tonyina Vermella

A la cita gastronòmica anual, en la qual els xefs dels restaurants participants prepararan menús i plats exclusius amb tonyina vermella Balfegó, no falta cap de les 17 comunitats autònomes, amb Catalunya, la Comunitat Valenciana, Andalusia, Aragó i Castella-la Manxa al capdavant per nombre de restaurants, i amb la creixent participació del Principat d’Astúries, les Illes Balears i Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura, Galícia, Comunitat de Madrid, Regió de Múrcia, Comunitat Foral de Navarra, País Basc i La Rioja.

La web balfego.com/jornadas-gastronomicas, llançada per l’empresa amb aquest motiu, permet conèixer tots els restaurants que concorren a les Jornades, els plats destacats de cadascun, el seu contacte i localització. La web inclou un mapa de geolocalització en el qual els usuaris podran saber quins locals participants els resulten més pròxims.

Igualment, amb el codi QR que es facilitarà amb cada plat, els comensals podran informar-se, a través del mòbil, sobre l’origen, la data i zona de captura, el pes, la longitud o el nivell de greix –a més dels certificats sanitaris i de qualitat–, de la tonyina vermella que estiguin degustant. El sistema de traçabilitat impulsat per Balfegó, pioner en el món, és un dels pilars del compromís de l’empresa amb la sostenibilitat, l’excel·lència i el consum responsable.

Les Jornades de la Tonyina Vermella coincideixen amb l’inici de temporada de l’Estudiantina Tour, una activitat en la qual els visitants, a través d’una excursió en catamarà, poden nedar entre centenars de tonyines vermelles en les instal·lacions aqüícoles de Balfegó, situades a dues milles i mitja de la costa de L’Ametlla de Mar. Amb aquesta, ja seran deu les temporades en les quals l’empresa ofereix aquesta iniciativa de turisme sostenible i familiar, que pretén ser alhora un centre de comunicació per a difondre la cultura de l’espècie i els valors de Balfegó entorn d’ella.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -