14.3 C
Amposta

Gairebé 180 serveis per ajudar als col·lectius de risc de la Ràpita durant el confinament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant el confinament els voluntaris de suport a persones de col·lectius de risc van presentar 179 seveis. A causa de la pandèmia de la Covid-19 va ser necessari organitzar i implementar dispositius per ajudar a aquestes persones, les quals van sofrir molt arran de les mesures adoptades.

La regidora de Polítiques Socials, Oona Tomàs, diu que “la solidaritat de la ciutadania va ser un factor clau per engegar el servei”. Les taques que duien a terme eren, principalment la compra d’aliments i medicaments. A més, Tomàs explica que “al telèfon que vam habilitar durant els mesos de març a maig, vam rebre nombroses peticions d’atenció i informació de gent que volia saber com contactar amb Salut o amb l’oficina d’ocupació, que necessitava suport emocional o que requeria informació de prestacions, entre altres”.

El Servei Bàsic d’Atenció Social de la Ràpita durant el 2020 va gestionar 72 targetes d’aparcament a persones amb mobilitat reduïda, ha prestat atenció social a les persones amb discapacitats i ha tramitat ajuts del programa per l’adaptació o l’accessibilitat d’habitatges. A més, s’han tramitat un total de 120 Programes Individuals d’Atenció per promoure l’autonomia personal i l’atenció a les persones en situació de dependència. En el mateix àmbit, els Serveis Socials i Creu Roja van impulsar, a finals d’any, el Monogràfic de comunicació i suport emocional, adreçat a persones cuidadores que es fan càrrec de persones en situació de dependència.

D’altra banda, un total de 35 persones han sol·licitat el Servei d’Ajuda a Domicili que es presta des del Consell Comarcal del Montsià, però s’accedeix a través dels Serveis Socials del municipi. De les 35 persones sol·licitants, 26 són d’atenció a la vellesa, 8 a persones adultes i 1 a la infància. Hi ha 4 de les sol·licituds que s’han fet a conseqüència dels efectes produïts per la Covid-19.

Tot i les poques activitats que s’han pogut dur a terme de forma presencial per a la gent gran durant aquest any de pandèmia, els Serveis Socials van adaptar els tallers de memòria i estimulació cognitiva a la situació. Els tallers es van suspendre el mes de març de 2020, després d’un mes del seu inici, i la seva activitat es va reprendre vuit mesos després amb la prestació d’un dossier a les 60 persones inscrites.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -