14.3 C
Amposta

Freginals preveu doblar els migrants ucraïnesos per l’arribada de refugiats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Freginals, al Montsià, preveu gairebé doblar els ciutadans ucraïnesos en les pròximes setmanes a causa de la guerra a Ucraïna. Així ho ha explicat l’alcalde Josep Roncero i Pallarès a Imagina Ràdio. En dades del 2021 de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), Freginals té 29 persones vivint al poble que tenen origen ucraïnès. A més, és el municipi de les Terres de l’Ebre amb el percentatge més gran d’ucraïnesos, el 30,2%. El segon poble és Sant Jaume d’Enveja, molt per darrere, amb el 6,5% (18 ucraïnesos). Malgrat això, en nombres absoluts, Tortosa en té 109 (1,7%), Alcanar 57 (2,8%), la Ràpita 56 (2,3%), Amposta 55 (1,5%), Ulldecona 39 (2,5%) i Deltebre 32 (2,9%).

L’alcalde explica que el passat dijous dia 3 de març van anar amb dos cotxes a buscar cinc refugiats ucraïnesos a l’estació d’autobusos Barcelona Nord, després que haguessin passat un viatge llarguíssim i molt dur des de la frontera amb Polònia. Aquestes persones eren dues joves, de 23 i 30 anys, i els seus fills, d’1, 7 i 10 anys, que ja estan tots empadronats i els nens escolaritzats. Aquestes dues dones son les filles d’una parella resident a Freginals des de fa anys. Les parelles d’elles, dos homes, no han marxat d’Ucraïna per lluitar a la guerra.

Roncero diu que aquesta setmana preveuen que arribin dues persones més i en les pròximes setmanes creu que n’arribaran més de deu, per tant, en total l’ajuntament creu que arribaran uns 20 refugiats procedents d’Ucraïna. L’alcalde obre les portes del municipi a qualsevol persona que fugi de la guerra i, això, sobretot, ho vol transmetre a la població d’origen ucraïnès que viu al municipi i que vulgui acollir familiars o amics.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -