14.3 C
Amposta

[FOTOS] Recta final de les obres de construcció de l’Auditori Municipal d’Alcanar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El 8 de febrer va tenir lloc una visita d’obres a l’Auditori Municipal José Antonio Valls, d’Alcanar, a la qual van assistir l’alcalde, Joan Roig, i la regidora d’Urbanisme, Ivette Fibla, acompanyats de diversos mitjans de comunicació.

Joan Roig va destacar que “la construcció del nou auditori és el pas més important per a assolir el model de poble que defensem en el nostre pla de govern, basat en la cultura i la música com a motors de desenvolupament social i econòmic. Malgrat els entrebancs i les dificultats socioeconòmiques, esperem inaugurar-lo abans de final d’any”.

La primera fase del projecte –la construcció i l’equipament de l’auditori– es preveu que finalitze les setmanes vinents. “És la fase més espectacular, ja que hem convertit un solar en un edifici pràcticament enllestit”, recalca Ivette Fibla.

La superfície útil total del nou auditori és de 1.521,52 metres quadrats, amb un escenari de 16 per 8 metres i una sala amb una capacitat de prop de 400 butaques. L’equipament té forma de L i s’ha aixecat al mateix seti on hi havia l’antic auditori i a un edifici annex connectat en diferents nivells. La part llarga alberga la sala (plató escènic, platea i amfiteatre), mentre que a la curta s’emplaça la zona de serveis i camerinos i una sala menuda per a actes de petit format.

El pressupost finalment ha sigut de vora 2,8 milions d’euros, amb un període d’execució de les obres que s’ha allargat per dificultats tècniques. “Ens hem trobat amb la singularitat i complexitat que és un edifici entre mitgeres i, per tant, s’han hagut de fer els treballs amb molta precaució. A més, l’obra s’ha hagut de paralitzar en dos moments, per la pandèmia i pels aiguats del setembre passat, que van provocar inundacions a l’edifici”, recalca Fibla.

521.000 euros d’aquesta primera part del projecte s’han finançat amb tres subvencions consecutives de les anualitats del 2017, el 2018 i el 2019 del Pla d’acció municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. La resta de l’obra, la part més important, es finança amb l’aportació municipal.

En marxa el projecte de subministrament de l’equipament electroacústic

Durant aquest primer trimestre del 2022 es licitarà la segona part del projecte, que fa referència al subministrament de l’equipament electroacústic per tal de posar en marxa la megafonia, la pantalla, els motors dels talons, etc. La previsió del consistori és que abans de final d’any estiga el projecte totalment executat i l’obra acabada.

Aquesta segona fase té un cost de sortida de 440.000 euros i, ara com ara, està previst que l’aportació siga 100% municipal. “Teníem una línia concedida del PAM, però, fruit dels aiguats de l’1 de setembre, hem decidit canviar l’objecte d’aquesta subvenció, que anirà a altres necessitats d’intervenció en aigües pluvials. Ara bé, estem treballant per acollir-nos a línies de subvencions d’altres entitats finançadores per a una part d’aquest segon projecte que estem a punt de licitar”, apunta la regidora.

L’auditori, la pedra angular del projecte cultural d’Alcanar

Les obres de remodelació integral de l’Auditori José Antonio Valls han estat molt reivindicades per la ciutadania i pel teixit associatiu del municipi, que d’aquí a uns mesos podran començar a gaudir d’aquest equipament.

Al voltant de l’auditori giraran altres projectes vinculats a l’àmbit de la cultura, com l’Escola Superior de Música, el grau mitjà de Vídeo, Discjòquei i So, el suport a les dos bandes de música, la remodelació de l’antic escorxador, la consolidació i ampliació del Consell de Cultura o la incorporació a l’Ajuntament de la figura d’un tècnic o tècnica de cultura.

“Estem parlant d’una xarxa àmpliament treballada de fa anys amb les entitats del municipi per a que Alcanar tinga la infraestructura cultural que fa temps que desitja, de la qual el nou auditori municipal serà la pedra angular”, conclou l’alcalde.

FOTOS:

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -