EbreNotíciesVídeos

[FOTOS i VÍDEOS] L’Ampolla intenta recuperar la normalitat després d’un temporal “com mai s’havia vist”

La pujada del nivell del mar i la baixada de les rieres causen danys a la plaça González Isla

Els veïns de l’Ampolla han començat a intentar recuperar la normalitat aquest dimecres, després del pas del gruix del temporal Gloria. La pujada del nivell del mar i la baixada de les rieres han causat danys importants a la plaça González Isla, tant en el mobiliari urbà com en alguns establiments, que s’han trobat amb el negoci “amb dos pams d’aigua”. Al costat del barranc de Sant Pere i al passeig de l’Arenal la força de la riera ha fet que la calçada hagi quedat coberta amb un pam de pedres i fang. Els ciutadans han assegurat que “mai” havien vist un temporal amb tanta potència, amb onatge, pluja i tempesta.

“Mai a la vida havia vist cap temporal com aquest”, ha comentat Virginia Sedó mentre mirava el fang i la runa que ha quedat a la plaça González Isla de l’Ampolla. A prop, els negocis han intentat recuperar la normalitat, ja fos amb una escombra, una fregadora o una netejadora a pressió. Fins i tot en establiments situats mig metre per sobre del nivell de la vorera hi havia entrat aigua. Als que estan més a prop del port i a peu de terra, l’afectació ha estat superior.

Un comerciant de la plaça González Isla netejant el fang que ha portat el temporal. Foto del 22 de gener del 2020. ACN
Afectacions de la Borrasca Glòria al seu pas per l’Ampolla, el 22 de gener del 2020. (Horitzontal)

David Escribà és el propietari del restaurant Casa David. Ha comentat que el moment més delicat es va viure aquest dimarts quan l’aigua del mar que saltava per damunt l’escullera es va unir amb la de la pluja que baixava per les rieres. “Això va provocar una situació de molta quantitat d’aigua”, ha afirmat. Altres ho han descrit com “un tap”, que va fer que el nivell pugés i mogués cotxes aparcats.

A Casa David hi han entrat “dos pams d’aigua” i ha provocat alguns danys materials, com jardineres o alguna màquina de l’interior del restaurant. “Quantificar la pèrdua és el de menys, però l’esforç humà i haver de tancar dos dies acaba afectant”, ha indicat.

Valoració dels desperfectes
L’alcalde del municipi, Francesc Arasa, ha afirmat que estan valorant l’abast del temporal. “La zona més afectada és la platja de les Avellanes i les que van fins la de Cap Roig”, ha detallat. El seu objectiu serà parlar amb l’Estat i amb la Generalitat per estudiar “com es fan les reparacions per estar preparats per la temporada turística”.

A banda s’ha mostrat preocupat per l’afectació del temporal al Delta de l’Ebre. “Suposo que és fruit del canvi climàtic”, ha indicat. “Hem de prendre moltes mesures per salvar el Delta. Hem de passar de la inacció a l’acció de forma molt ràpida”, ha assenyalat Arasa.

Declaracions de David Escribà, propietari del restaurant Casa David de l’Ampolla, que explica els efectes del temporal Gloria al municipi i al seu negoci, el 22 de gener del 2020

Afectacions de la Borrasca Glòria al seu pas per l’Ampolla, el 22 de gener del 2020. ACN
Afectacions de la Borrasca Glòria al seu pas per l’Ampolla, el 22 de gener del 2020. ACN
Un carrer de l’Ampolla enfangat pel la rierada causada pel temporal Gloria. Foto del 22 de gener del 2020. ACN

Font: ACN

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close