14.3 C
Amposta

Formació amb perspectiva feminista als càrrecs electes de les Terres de l’Ebre

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, Carme Valls, ha presentat aquest matí el curs “La perspectiva de gènere, estratègia per dissenyar les polítiques públiques al s. XXI”. Més de vint càrrecs, representants de més de 15 poblacions ebrenques, sorgits de les darreres eleccions municipals, han participat en aquesta formació que té per objecte avançar cap a un lideratge polític amb consciència de gènere que impulsi societats més justes i igualitàries.

L’experta Mònica Gelambí ha estat l’encarregada d’impartir aquesta formació de 3 hores de durada. El curs, adreçat a càrrecs polítics amb responsabilitat en els consistoris, aprofundeix en la legislació sobre igualtat de gènere i per a l’erradicació de la violència masclista, les eines i les estratègies per al disseny de polítiques públiques municipals amb perspectiva de gènere, així com en els recursos i els serveis per actuar en aquest camp.

Aquest curs, que ja s’ha impartit a Girona i que s’oferirà a Lleida, Alt Pirineu i Aran i Tarragona, forma part del Pla Director de Formació en equitat de gènere de Catalunya 2017-2020. Aquest Pla té la finalitat de formar als diversos col·lectius professionals que participen en polítiques públiques i de manera prioritària: l’alta direcció i la línia de comandament, els i les professionals dels circuits de violència masclista i els referents d’igualtat de cada Departament i de les altres administracions públiques.

Llei Igualtat

Aquesta formació, en col·laboració amb l’Escola d’Adminitració Pública de Catalunya (EAPC), dóna compliment a diversos articles de la Llei 17/2015, del 21 de juliol d’igualtat efectiva entre dones i homes, que estableix, entre d’altres, que “l’Administració ha d’elaborar les disposicions necessàries per a adjudicar l’aplicació de la transversalitat de la perspectiva de gènere als òrgans dels departaments de l’Administració de la Generalitat, als organismes autònoms i als organismes públics vinculats o que en depenen”. Així mateix, també commina els poders públics a “adoptar mesures per a una formació bàsica, progressiva i permanent en matèria d’igualtat de dones i homes, dirigida a tot el personal i impartida per personal expert, amb la finalitat de fer efectives les disposicions d’aquesta llei i de garantir el coneixement pràctic suficient que permeti la integració efectiva de la perspectiva de gènere en les actuacions públiques”.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -