14.3 C
Amposta

“Flor de cendra”, el nou single d’Adrià Cid & The Ciderals, un crit d’esperança per tornar a rebrotar

La cançó està inspirada amb l'incendi de la Ribera d'Ebre del 2019 i ens ensenya dels cicles de mort i renaixement, de destrucció i reconstrucció que formen part de la pròpia existència

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El cantautor de Riba-roja d’Ebre Adrià Cid i The Ciderals (Kiko Vernet, Denis Willcox i Marc Agustí) han fet públic aquest dilluns dia 23 d’agost una nova cançó anomenada Flor de cendra, que pertany al disc Vell camí que sortirà ben aviat a les plataformes i en format físic. El single està inspirat amb un toc optimista i d’esperança amb l’incendi de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià del juliol de 2019 i el videoclip està gravat en un dels espais afectats.

Adrià Cid ha explicat a Imagina Ràdio que Flor de cendra és una cançó que no va sobre l’incendi de la Ribera d’Ebre, sinó que aquest n’és la inspiració, “des de l’inici volia gravar el videoclip en aquests espais, però la cançó engloba moltíssim més que aquell gran incendi. Aquest és el detonant per parlar dels cicles de renaixement”.

Segons el cantautor, el single “parla del renaixement, de rebrotar no sol d’un incendi com els que cada estiu arrasen els nostres boscos, sinó en tots els aspectes de la vida”. En aquesta cançó, Cid volia fer un símil entre els grans incendis i els processos en una relació, que per molt dures que puguin semblar certes situacions cal rebrotar, tornar a somriure, mirar endavant, sanar les ferides i recuperar l’esperança. Com deia el gran mestre Gaudí “ser original és tornar a l’origen”, i aquest origen, segons el cantautor és la naturalesa, la gran font d’inspiració i coneixement. “Ella ens ensenya dels cicles de mort i renaixement, de destrucció i reconstrucció que formen part de la mateixa existència, per tant cal celebrar sempre la vida, i com dic en la cançó: pintar de nou el bosc”, explica Cid.

L’artista assegura que per a molta gent del territori aquell incendi va ser molt traumàtic i impactant, “crec que molts encara guardem a la retina les imatges: les flames, les fumerades, els avions, i aquesta olor de cremat que et penetra ben endins. Molts hem après a valorar el bosc, la naturalesa i els recursos que tenim, ja que la pèrdua ens ensenya a valorar aquestes coses i, per tant, no les volem tornar a perdre en el futur”.

Sobre el videoclip, dirigit i produït per la flixanca i creadora audiovisual Xènia Ciuraneta a través de XCR Produccions, Adrià Cid afirma que la solució a un incendi o a un gran desastre natural afecta a tota la comunitat i per això la solució ha de sorgir del grup. Per aquest motiu, Cid diu que “per a mi era important que els artistes fossin de la zona, ja que el ritual encara agafava més força. No som els animals que han tornat a fer els seus nius, som els veïns dels pobles que estimem aquesta terra i volem ajudar també amb el nostre granet de sorra, amb l’art, perquè aquestes reflexions, actituds i vivències ens transcendeixin i puguin arribar a molta més gent”.

La producció i la mescla de la cançó l’ha dut a terme Lokal Records, una productora on al capdavant hi ha Marc Agustí, un jove riba-rojà. Adirà Cid espera seguir treballant amb ell experimentant amb altres estils de música, com ja van fer amb el rap a la cançó de Desperta. Agustí assegura a Imagina Ràdio que li encanta treballar amb Cid, “ens entenem molt amb tot, a part que és un bon amic. Espero poder treballar amb ell molts anys més”. El productor de Riba-roja d’Ebre també ha treballat amb el grup flixanco És Cosa de 3 amb la seua primera cançó Andròmeda i confessa que algun dia li agradaria poder treballar amb el també flixanco Xarim Aresté.

Marc Agustí treballa també amb altres projectes a Barcelona, però amb Adrià Cid ha pogut aprofundir més i afirma que amb ell ha executat projectes més seriosos i professionals. Sobre la cançó Flor de cendra, Agustí diu que el va enamorar des del moment que la va sentir per primer cop, “té molt sentiment i crec que hem sabut transmetre-ho molt bé juntament amb Kiko i Denis, amb els quals fem molt bon equip. El videoclip ha sigut molt especial, ja que des del primer moment ens hem entès molt bé amb Xènia i el resultat parla per si sol”.

En aquest videoclip hi han col·laborat el grup flixanco És Cosa de 3, l’artista, grafiter i tatuador riba-rojà Albert Bonet i la seua germana Paula Bonet, la soprano flixanca Nerea López al violoncel, la també flixanca Laia Solé a la dansa i la il·lustradora de Riba-roja d’Ebre Roser Gay.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -