14.3 C
Amposta

Fins al gener es podrà gaudir de l’exposició “Videojocs. Art i Cultura”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El proper dia 4 d’octubre s’obrirà al públic al Museu de les Terres de l’Ebre l’exposició “Videojocs. Art i Cultura” inclosa dins dels actes del Video Art Game Experience que es celebra a Amposta al llarg dels dies 4 i 5 d’octubre.

Aquesta exposició s’inclou dins del programa del Video Art Game Experience i el mateix dia 4 d’octubre i de forma paral·lela, es celebrarà al Museu la inauguració d’aquest certamen i dos conferències incloses dins del programa del VAG:a les 19.45 h. “A espatlles de codis, bytes i interaccions: la consolidació dels videojocs com gènere cultural” a càrrec de Daniel Garcia Raso, historiador i escriptor. A les 20.30 hores “Exhumant Atari: arqueologia i el cementiri dels videojocs” a càrrec d’Andrew Reinhard, arqueòleg digital. Per assistir a aquestes conferències es necessària fer una inscripció prèvia a la web del VAG: www.vag.cat.

Exposició “Videojocs. Art i Cultura”

Hi ha gent que considera alguns videojocs com el vuitè art. Quina evolució han tingut els jocs i les consoles des dels anys 70 fins el segle XXI amb la realitat virtual?

En aquesta exposició podrem gaudir de tres parts fonamentals en la història del videojoc. Podrem conèixer i veure les primeres videoconsoles domèstiques, des de la primera que es va comercialitzar el 1972 als Estats Units: la Magnavox Odyssey, o la primera consola Atari 2600 del 1976. També podrem veure l’icònic Commodore 64 amb el qual van iniciar-se molts programadors, l’evolució de les primeres SEGA, Nintendo, Playstation i XBox fins a versions més actuals. També podrem gaudir dels jocs arcade dels anys 80, recordant aquelles màquines recreatives.

Al mateix temps, podrem observar l’evolució dels jocs, dels primers que eren simples punts de llum a una pantalla, fins els jocs actuals que intenten recrear la màxima realitat. I per suposat, analitzarem l’art que s’amaga darrera els videojocs. Podrem veure com s’uneixen l’art visual, la música i la programació amb l’objectiu de crear jocs per als usuaris. Veurem com en aquesta indústria la creativitat i el talent són primordials.

En la part final, l’exposició és desdobla en la mostra “Retrogaming Ladies”. Coneixeu l’Ada Lovelace? És considerada la primera programadora. Amb l’objectiu de visualitzar l’impacte de les dones al món dels videojocs, podrem visitar aquest àmbit preparat pel col·lectiu FemDevs, on us mostrarem autores molt importants vinculades a aquesta indústria.

Massa sovint el paper de les dones al món de la tecnologia queda exclòs, en aquesta ocasió farem un gir de 180º i us ensenyarem quines han estat les dones més importants i la relació que han tingut amb molts  videojocs populars.

Aquesta exposició es podrà visitar al Museu de les Terres de l’Ebre fins el 12 de gener de 2020.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -