14.3 C
Amposta

Finalitza el pla d’ocupació de neteja viària d’Alcanar que ha donat feina a quatre persones

El contacte de l’agent cívic és d’un any i continuarà fins al desembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un total de quatre persones d’Alcanar han finalitzat aquesta setmana els seus contractes del pla d’ocupació Treball i Formació. Enguany l’Ajuntament d’Alcanar ha incorporat cinc treballadors temporals a la seua plantilla de personal, quatre peons de neteja viària i una agent cívica, a través d’un pla d’ocupació del Consell Comarcal del Montsià.

Aquest nou pla d’ocupació es va començar a executar a finals de desembre de 2019 i està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Tots els contractes són a jornada completa i tenen una durada de sis mesos, llevat del de l’agent cívic, que és d’un any. Per tant, els quatre peons han finalitzat el contracte aquest mes de juny.

Ivette Fibla, regidora d’Obres i Serveis, fa una valoració positiva dels plans d’ocupació que ja han finalitzat: “Els quatre peons han estat distribuïts per diferents zones del municipi, de manera que l’Ajuntament ha reforçat i garantit el manteniment de la neteja manual d’aquells espais i carrers on la màquina escombradora no pot accedir”. Això no obstant, “tots els treballadors i treballadores del pla d’ocupació han fet una aturada obligatòria durant les setmanes de confinament total”, recorda.

Pel que fa a l’agent cívica, els tres primers mesos de contractació va vetllar per la conservació dels espais públics i per l’ús correcte dels contenidors de recollida selectiva. Així, i coincidint amb el canvi d’illes de contenidors soterrats per contenidors de superfície que es va dur a terme a principis d’any, va incidir especialment en les tasques de conscienciació de la ciutadania a l’hora de fer correctament el reciclatge i la deposició de les escombraries.

“Una vegada s’han obert les portes de l’Ajuntament, durant la fase de desescalada, l’agent cívica també ha estat l’encarregada de conscienciar la ciutadania sobre les diferents mesures de protecció i seguretat a l’hora d’accedir al consistori”, explica Fibla. Durant l’estiu garantirà que tothom seguisca les mesures d’autoprotecció a les platges i s’encarregarà de recollir a peu de carrer aquelles incidències que directament puga detectar o que li faça arribar la ciutadania.

Aquestes cinc persones s’han contractat per mitjà d’una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya al programa Treball i Formació, que desenvolupa el Consell Comarcal del Montsià amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones que tenen més dificultat per a accedir al mercat laboral. Concretament, quatre d’aquests treballadors han estat contractats a través de la línia per a persones beneficiàries de la renda garantida (PRGC), mentre que la contractació de l’altra treballadora forma part de la línia Dona, dirigida a dones víctimes de violència de gènere o amb risc de caure en una situació de desocupació de molt llarga durada.

Redacció – R. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -