14.3 C
Amposta

Fidels al Planeta Terra

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Segons alguns intel·lectuals, el dia 22 va ser escollit com el Dia de la Terra perquè era la data la qual complia anys Vladímir Ilitx Uliànov “Lenin”, fundador i teòric de l’antiga Unió Soviètica. Un dels seus principals objectius era l’abolició de la propietat privada, que també compartien els ambientalistes de l’època. Aquesta diada se celebra a més de 180 països i arranca fa més de trenta anys, quan es va posar en pràctica la idea del senador dels estats units Gaylord Nelson, preocupat per la gran contaminació del seu país. Nelson va organitzar una manifestació a favor del medi ambient prenent com a model les que es feien contra la guerra del Vietnam, sent una gran manifestació que el va sorprendre.

Des de que va començar aquest moviment del Dia de la Terra, la consciència de la gent sobre el medi ambient ha passat de ser una cosa marginal, a convertir-se en una qüestió global i una gran preocupació pública i personal . El problema medi ambiental s’ha convertit en un dels punts principals en les agendes de polítics, empresaris i particulars, que va més enllà de la contaminació de l’aigua, aire o la capa d’ozó. L’impacte sobre el medi ha anat canviant en la mesura que hem anat industrialitzant cada dia mes i s’ha fet menys transparent i abstracte, fent que les nostres accions siguin difícils d’identificar i entendre. És per aquesta qüestió que la consciència que es traslladava a la gent ja no és la mateixa que hi havia al principi, però és un punt en comú de trobada per les persones que treballant en el medi ambient.

En els últims quaranta anys al voltant del 30% de les regions naturals s’han deteriorat de manera irreversible, el mateix període en què s’ha incrementat la pressió humana sobre els recursos naturals i el medi ambient fins al 50%, juntament amb el creixement de la població que necessita espai, energia i aliments, produint gran quantitat de residus. Per això la situació creada és alarmant i està al límit.

Aquest dia és per crear consciència sobre la superpoblació de la Terra, la gran contaminació que l’home fa en tots els ordres i per tenir clar que necessitem conservar la biodiversitat i fer un gran homenatge al planeta on vivim i tant deteriorem. En la conferència de les Nacions Unides sobre el medi humà, es van sentar les bases sobre la pressa de consciència en la relació d’interdependència entre els humans, altres éssers vius i el planeta terra, per facilitar els instruments necessaris a la humanitat per l’ús sostenible de tots els recursos naturals que fem servir de manera ofensiva, sense control i per la construcció d’una infraestructura del desenvolupament sostenible essencial per la nostra existència. Pensem-hi i actuem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -