14.3 C
Amposta

Ferran Bel (JxCat) força el “no” als transvasaments a la comissió per la reconstrucció del Congrés

A través d’una esmena de JxCAT al grup de treball de reconstrucció econòmica, la gestió i la planificació hidrològica es farà sense contemplar els transvasaments entre conques hidrogràfiques

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El diputat ebrenc de Junts per Catalunya (JxCAT) al Congrés, Ferran Bel, va participar el passat dimecres al grup de treball de reconstrucció econòmica al Congrés, on Junts
per Catalunya va presentar 41 esmenes per impulsar la reactivació. En aquesta línia, Bel, ha posat en valor que Junts per Catalunya ha estat l’únic grup que ha presentat una proposta per tal de fer posicionar els diferents grups en relació als transvasaments. “JxCAT forcem el no als transvasaments”, va manifestar el diputat.

L’esmena demanava que “la gestió i la planificació hidrològica es faci sense contemplar els transvasaments entre diferents conques hidrogràfiques”. “Tots els que pensin que el futur de l’aigua a l’estat i a Europa no ha de passar pels transvasaments han de votar a favor d’aquesta esmena”, va dir Ferran Bel, que va reivindicar que “el que no poden fer és votar en contra i després anar als territoris a dir que estan en contra dels transvasaments”.

L’esmena presentada per Junts per Catalunya es va aprovar per àmplia majoria i només va comptar amb els vots en contra de C’s i el PP. “Una vegada aprovat, ara cal que el govern del PSOE i PODEMOS ho respecti i que no autoritzi nous transvasaments, encara que siguin petits”, afirma Bel, que posa de relleu que “el consell de ministres no ha d’autoritzar el transvasament de Santander, sinó, no estaran respectant les resolucions del congres”.

La resta d’esmenes de Junts per Catalunya anaven en la línia de generar activitat econòmica, el manteniment dels llocs de treball i la reactivació. També es va aprovar una altra esmena per tal de “prestar especial atenció a la rehabilitació dels habitatges als centres històrics de les ciutats.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -