14.3 C
Amposta

Ferran Bel: “De les tres forces al territori l’única que es manté i incrementa els vots és Junts per Catalunya”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El diputat electe de Junts per Catalunya, Ferran Bel, ha fet una valoració dels resultats electorals aquest dimecres al matí, a Tortosa. Les primeres impressions de Bel han estat positives, vist que les forces independentistes veuen reforçades la seua posició al Congrés, encara que la suma global és un diputat més. De fet, Junts per Catalunya també tindrà un diputat més en aquesta cambra espanyola. “A nivell de país hem incrementat el número de vots, també en percentatge, així com en escons” ha comentat Bel, “per tant, en clau del nostre projecte polític en fem una valoració positiva”.

Si fem una anàlisi a les Terres de l’Ebre, es comprova que el percentatge de participació a disminuït en gairebé 6 punts i representa un total de 8.491 votants menys, una dada que es reflecteix en els resultats. “Volem felicitar al guanyador d’aquestes eleccions que ha estat Esquerra Republicana malgrat han perdut 4.942 vots, és a dir, un 2,58% dels votants”, ha destacat Bel.

Tot i que hi ha hagut menys participació en aquests comicis electorals, Junts per Catalunya gairebé ha mantingut els mateixos vots, només se n’han reduït un total de 200. En canvi, la formació ha incrementat de forma molt significativa, en un 1,10%, el percentatge de suport electoral. Aquestes xifres contrasten també amb el Partit Socialista que ha perdut un 3,64% del suport, un total de 4.378 votants. “De les tres forces a les Terres de l’Ebre l’única que es manté i que, a més, incrementa el percentatge de vots és Junts per Catalunya”, ha destacat Bel. Els bons resultats d’aquest projecte polític han servit per dotar de més presència a la formació que passa de ser la tercera força a la segona posició, superant així al PSC.

En aquest sentit, Ferran Bel ha volgut fer una anotació important en el conjunt de les Terres de l’Ebre, i és que “els partits independentistes (JxCAT, ERC i la CUP) en aquestes eleccions hem incrementat un 2,53% el nostre suport per part dels votants, això significa que en aquests darrers comicis espanyols el 60,13% dels votants van optar per una de les opcions independentistes”, ha informat el diputat electe. Aquest fet representa que a les Terres de l’Ebre 6 de cada 4 votants a les eleccions a les Corts Generals van escollir una opció independentista, un fet que no havia ocorregut en cap altra ocasió i que, òbviament, des de Junts per Catalunya se’n fa una lectura positiva.

Perplexitat davant el preacord entre PSOE i Unidas Podemos

En menys de 48 hores Pedro Sánchez i Pablo Iglesias han anunciat un pacte que podrien haver anunciat fa sis mesos, i que de ben segur hauria tingut més suport vist que entre totes dues formacions sumaven 10 diputats més. “Ens podríem haver estalviat unes noves eleccions, així com també 52 diputats de Vox al Congrés i sis mesos de paràlisi a l’Estat espanyol”, ha reblat Bel.

D’altra banda, el diputat electe de Junts per Catalunya ha explicat que “no sabem si el PSOE o Unidas Podemos tenen intenció de demanar-nos el nostre vot en la investidura, això dependrà d’ells i de quines converses vulguin tenir”. A tot això, en referència al punt número 9 de l’acord, Bel ha assegurat que “en fem una valoració molt negativa i gairebé irreversible, ja que es posa de manifest que volen garantir la convivència a Catalunya, quan en realitat a Catalunya el conflicte que existeix és polític i amb l’Estat espanyol, no entre catalans”.

En aquesta línia, des de Junts per Catalunya es demana establir un diàleg entre Catalunya i Espanya, començant també per un marc de relació institucional. “Fa un any PSOE i Unidas Podemos coincidien que a Catalunya hi havia un conflicte polític, per tant no és de rebut que ara parlin d’un problema de convivència”, ha continuat Bel, “han de reconèixer el conflicte polític entre Catalunya i Espanya”. Així doncs, el diputat electe de JxCAT exigeix trobar solucions i cercar línies de treball, “un bon gest i retornar les trucades de Pedro Sánchez al president de la Generalitat, Quim Torra”, ha conclòs Bel.

Redacció – N. A

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -