14.3 C
Amposta

Faura mou fitxa dins de la comunitat educativa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El diputat i portaveu de la comissió d’Educació al Parlament, Bernat Solé; la directora dels serveis territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, Montse Perelló i el candidat a l’alcaldia per ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura, s’han reunit aquest vespre amb representants de la comunitat educativa. ERC proposa la creació d’un institut escola al nucli urbà del municipi per tal d’equilibrar l’oferta en educació secundària obligatòria als dos marges del riu Ebre.

La formació educativa és una de les prioritats de l’equip d’ERC-Tortosa Sí, que lamenta que el pròxim curs acadèmic s’hagi perdut l’oportunitat de crear un institut-escola a la ciutat. En aquest sentit, la directora dels serveis territorials d’Educació a l’Ebre, Montse Perelló, ha detallat que els tres instituts escola que hi ha a les Terres de l’Ebre funcionen molt bé. “És necessari un consens amb l’administració local abans de posar un marxa un institut escola, s’ha de planificar”, ha dit.

Un institut escola al marge esquerre del riu seria una oportunitat per treballar la cohesió social, a més d’equilibrar l’oferta educativa als dos marges del riu, sosté l’equip d’ERC-Tortosa Sí. “Així, al marge esquerre hi hauria l’institut Despuig més el nou institut escola i al marge dret el Dertosa i l’institut escola Daniel Mangrané al poble de Jesús”, ha precisat l’alcaldable Xavier Faura.

Per la seua banda, el diputat i alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, ha destacat la tasca que es pot fer des dels ajuntaments en l’àmbit educatiu, amb eines com el pla educatiu d’entorn i amb la coordinació de l’educació que es duu a terme fora de l’horari escolar. “La funció dels ajuntaments és donar una resposta propera i immediata a la ciutadania”, ha manifestat Solé.

L’impuls d’una formació professional que doni cobertura a les necessitats formatives que tenen les Terres de l’Ebre per a la seua promoció econòmica és una altra de les prioritats d’ERC-Tortosa Sí en matèria d’educació, així com un treball conjunt amb el Campus Terres de l’Ebre de la URV perquè adeqüi la seua oferta a les necessitats reals del territori.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -