14.3 C
Amposta

Extingit l’incendi forestal a la Ribera d’Ebre

L’extensió cremada és d’1,7 hectàrees, segons indiquen els cossos d'emergències

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els Bombers han donat per extingit aquest dilluns 28 de setembre l’incendi que, des de la matinada del 27, afectava el paratge Roca Roja, a la Serra de lo Tormo, entre Vinebre, la Torre de l’Espanyol i Garcia, a la comarca de la Ribera d’Ebre. A les cinc de la tarda s’ha retirat la darrera dotació de l’Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) que, durant el dia d’avui ha estat treballant el terreny amb eines manuals per detectar punts calents. Durant la nit s’havia mantingut a l’interior del perímetre un dispositiu de set dotacions per evitar que el vent que afectava la zona afavorís les revifalles. L’extensió cremada és d’1,7 hectàrees, segons indica el cos d’emergències.

El foc es va detectar a dos quarts de sis de la matinada de diumenge. Hi va haver un desplegament de mitjans contundent, que amb tot es va haver de fer en funció d’un escenari complicat. A l’indret hi havia força vegetació que actuava com a combustible, l’orografia del terreny era accidentada i amb cingleres i, a més, bufava el vent.

Segons la informació proporcionada pel cos d’Agents Rurals, l’incendi es va originar en el terme de la Torre de l’Espanyol i es va estendre envers els municipis de Vinebre i Garcia. A més dels Bombers, que van desplaçar el Grup d’Actuacions Forestals (GRAF), l’EPAF, el Grup de Suport Logístic (GROS), diversos mitjans aeris i el Punt de Trànsit, en el dispositiu hi han participat Mossos d’Esquadra, el Cos d’Agents Rurals, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i tècnics municipals de les poblacions afectades.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -