14.3 C
Amposta

Exposició i jornades a Tortosa sobre els 500 anys del Renaixement a la Catalunya Nova

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

EL TEMPS RETORNA és el lema de Lorenzo de Mèdici, figura imprescindible del Quattrocento italià i que després hem vingut a denominar Renaixement. Ja fa 500 anys de l’aparició de figures essencials per a entendre aquest període a casa nostra: l’arquebisbe Antoni Agust, el rector Jaume Amigó, i el cronista Lluís Pons d’Icart, entre d’altres.

Des del punt de vista artisic, la nova tendència va arrelar de seguida però al nostre país l’arribada va trigar i el seu desenvolupament va quedar reduït a unes poques zones disperses per tota la península. Però tenim la sort de que unes de les àrees on es concentren un major nombre de mostres arquitectòniques renaixentistes són precisament el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Tot això ha mogut el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Escola d’Arquitectura de la URV, i l’Arquebisbat de Tarragona, a organitzar unes Jornades itinerants que van iniciar el dia 5 de desembre a Tortosa i amb les quals es vol donar a conèixer com es va desenvolupar l’arquitectura renaixentista a casa nostra, al llarg del segle XVI.

El programa d’activitats compta amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa i de “Tortosa, ciutat del Renaixement” i es complementa amb una exposició creada de bell nou que recull els exemples més rellevants d’aquesta arquitectura. Amb el títol “EL TEMPS RETORNA – 500 anys del Renaixement a la Catalunya Nova” l’esmentada mostra es podrà visitar, del 5 al 29 de desembre de 2019, al Centre d’Interpretació del Renaixement (carrer de Sant Domènec, 12 de Tortosa).

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -