EbreNotícies

Exposició demà a Tortosa sobre nous materials per a l’artesania

L'exposició «Neomatèria» té l’objectiu donar a conèixer materials innovadors alternatius per als artesans

Materfad, centre de materials de Barcelona, co-organitza l’exposició que  s’obre al públic demà divendres 31 de maig  al Palau Oliver de Boteller de Tortosa i que es podrà visitar fins el proper 30 de juny.

La mostra té l’objectiu donar a conèixer materials innovadors alternatius per als artesans, que poden esdevenir part activa en la creació i transformació dels materials.

Demà divendres 31 de maig a al Palau Oliver de Boteller de Tortosa (Carrer de Jaume Ferran i Clua, 4),  a les 19.00 hores, es presenta l’exposició «Neomatèria», una mostra realitzada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) en col·laboració amb Materfad, centre de materials de Barcelona, que ha estat comissariada per l’expert en materials Iván Rodríguez. L’exposició vol mostrar nous materials i tecnologies que podrien ser utilitzats pels artesans, tant procedents de la natura, com dels residus o, inclús, materials vius.

L’acte inaugural de la mostra anirà a càrrec del director dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del Departament de Cultura, Ferran Bladé, i del tècnic de Promoció Cultural del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, David Places.

La mostra, que comptarà amb prop d’una quarantena de materials, molts dels quals materialitzats en objectes, romandrà oberta al públic fins el 30 de juny.

Neomatèria

L’artesania ha acompanyat la humanitat des del principi de la seva existència, sostenint i reflectint l’evolució de les societats. No obstant això, els canvis viscuts en les últimes dècades han estat més ràpids i profunds que en qualsevol altre moment de la història. Tant és així que algunes veus han proposat de batejar els nostres dies amb el nom d’Antropocè (del grec anthropos, ‘ésser humà’, i kainos, ‘nou’), una nova era geològica marcada pel substancial impacte de l’ésser humà en el seu entorn.

En aquest context, el vincle entre l’artesà i la societat afronta una nova transformació, una revolució en la qual la matèria es reformula i obre la porta a una nova manera de crear. Aquesta exposició pretén donar veu a alguns dels materials que representen aquest canvi, en un recorregut que abasta des d’una nova mirada al món natural fins als nous camins oberts per la ciència i la tecnologia. I al centre, el paper vital de l’artesà com a creador i transformador de la neomatèria.

Redacció – J. V. G.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close