14.3 C
Amposta

Experts en salut pública es reuneixen a la 5a Jornada Tècnica del CAT

Una trentena de professionals del Consorci d’Aigües de Tarragona i l’Agència de Salut Pública han posat en comú els reptes que planteja la nova realitat climàtica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les instal·lacions del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) a l’Ampolla han acollit la cinquena edició de la Jornada Tècnica ASP-CAT que ha comptat amb la participació d’una trentena de professionals vinculats al CAT i a l’Agència de Salut Pública del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. El president del Consorci, Joan Alginet, i el subdirector de Salut Pública a la demarcació, Conrad Casas, han donat la benvinguda als assistents. Ambdós han coincidit en el fet que trobades com aquesta prenen especial rellevància en un context de canvi com l’actual, en què es plantegen simultàniament reptes tecnològics, ambientals i legislatius.

En aquest sentit, la responsable del Departament de Qualitat de les Aigües, Josepa Fàbregas, ha relatat com l’equip tècnic del CAT ha adaptat les seves rutines de treball a les principals exigències del Reial decret 3/2023. Aquest marc legislatiu estableix nous criteris tècnics i sanitaris en el control i subministrament de la qualitat de l’aigua de consum, fet que ha repercutit en qüestions com l’interval de publicació dels centenars d’anàlisis que passen diàriament pels laboratoris del Consorci.

Per la seva banda, el cap d’Innovació del CAT, Andreu Fargas, ha compartit els principals punts d’interès del projecte europeu SAFECREW, en el qual participa el Consorci juntament amb una desena d’operadors internacionals. Fargas ha afirmat que “aquesta iniciativa permetrà desenvolupar eines innovadores que ens ajudaran a treballar amb més eficiència i anticipar-nos al futur amb prediccions proveïdes per sistemes d’intel·ligència artificial”. El projecte, que culminarà l’any 2026, té per objectiu establir nous mètodes per mesurar la qualitat de l’aigua i optimitzar els productes de tractament que s’utilitzen per a la seva desinfecció.

La cap del Servei de Protecció de la Salut al Camp de Tarragona, Susana Cerdán, ha exposat les principals implicacions sanitàries que es deriven de la situació sequera i, finalment, Joana Martínez, membre de la Unitat de Radioquímica Ambiental i Sanitària (URAIS), ha repassat els diferents paràmetres radioquímics de control als quals es pot sotmetre l’aigua potable de l’aixeta i envasada.

La primera edició d’aquesta jornada tècnica es va impulsar el 2017 i la d’enguany ha estat la primera que se celebra amb plena normalitat després de la situació de pandèmia.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -