14.3 C
Amposta

Èxit rotund del “Work Cafè”, la iniciativa de l’Institut de l’Ebre que connecta amb el món empresarial

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Institut de l’Ebre és un centre de Tortosa especialitzat en formació professional i ofereix un gran ventall de cicles formatius de grau mitjà i superior. A banda d’aquests, anualment duen a terme un seguit d’activitats i entre les més destacades aquest any hi ha el “Work Cafè”.

Aquest és un espai creat per a les empreses i capitanejat per Sisco Besalduch, cap d’estudis de Formació Professional d’aquest institut. “Amb aquesta activitat volem donar a conèixer el centre i ensenyar de primera mà els serveis que oferim i fer-ho directament als empresaris que els hi pot interessar”, diu Besalduch, qui qualifica d’èxit aquestes jornades amb un total de 23 empreses que ja hi han participat des del setembre de l’any passat.

D’una banda, el cap d’estudis d’FP detalla a Imagina Ràdio que la setmana que ve rebran a l’empresa Florette, que just en aquests moments està duent a terme el procés de selecció de la nova planta que construirà al polígon Catalunya Sud, entre Tortosa i l’Aldea. Però han rebut a molts empresaris i empresàries, els quals han mostrat molt d’interès i sorpresa quan han visitat l’institut i han pogut comprovar tot el que els hi ofereixen.

“Una vegada a la setmana, normalment els dimarts al matí, ve una empresa i primer de tot els hi ensenyem les instal·lacions: les aules, els tallers, els laboratoris… i tot seguit els hi expliquem els nostres projectes mentre esmorzem, com el projecte Innova FP o el d’emprenedoria”, diu Sisco Besalduch, qui afegeix que “una de les coses que desconeixen les empreses és que els hi podem oferir formació concreta per als seus treballadors i que no és necessari realitzar tot el cicle formatiu sencer, sinó que poden fer un temari concret i assistir a unes classes determinades”.

D’altra banda, l’Institut de l’Ebre té molta demanda, sobretot en FP Dual i alumnes de pràctiques, i Besalduch confirma que no donen l’abast. Malgrat això, diu que hi ha un cert canvi de tendència des de la pandèmia de la Covid-19, ja que, per exemple, han augmentat les peticions d’alumnes de Màrqueting i Publicitat, que han passat de 2 a 10, sobretot per la importància que tenen a hores d’ara les xarxes socials i l’Internet.

Finalment, una novetat que ha avançat Sisco Besalduch és que el curs vinent, 2021-2022, oferiran el cicle formatiu de Grau Superior de Projectes Audiovisuals i Espectacles, gràcies a les empreses del territori del sector audiovisual que, juntament amb l’Institut de l’Ebre, van fer una petició expressa al Departament d’Educació. L’objectiu és formar des del territori a personal qualificat en audiovisuals i que puguin realitzar pràctiques i acabar treballant a les empreses d’aquest sector de les Terres de l’Ebre.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -