14.3 C
Amposta

Èxit rotund a la Defensa del Delta: Aprovada la moció de Junts al Congrés amb un suport massiu

Josep Maria Cruset, portaveu adjunt de Junts per Catalunya, celebra el suport àmpli rebut per la moció en defensa del Delta aprovada al Congrés, destacant la unitat per la protecció de les Terres de l'Ebre.

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Avui, el portaveu adjunt de Junts per Catalunya al Congrés, Josep Maria Cruset, ha celebrat l’aprovació ahir de la moció de Junts en defensa del Delta al Congrés, acompanyat d’Irene Negre i Teresa Solsona. La moció ha rebut un suport àmpli i destacat al Congrés, amb una majoria clara a favor de les Terres de l’Ebre.

Cruset ha explicat que, tot i les poques oportunitats per utilitzar interpel·lacions urgents al Congrés, van decidir que la primera d’aquesta legislatura havia de centrar-se en la protecció del Delta. Inicialment, la reacció de la ministra va ser defensiva i mancava de concreció, però, després de treballar i negociar amb diversos actors, els set diputats de Junts van posar-se al servei de la defensa de les Terres de l’Ebre, aconseguint un suport massiu a la moció.

Cruset ha subratllat la importància de l’acord, que preveu la creació d’una nova taula de treball mixta entre l’Estat i la Generalitat, amb la inclusió de la Taula de Consens, que s’haurà de reunir aquest primer semestre de 2024. A més, destaca la inclusió del pla del Delta en el pla ministerial, l’estudi de la suspensió dels expedients d’atermenament i la garantia que els pressupostos d’enguany ja comptin amb recursos per a la protecció del Delta.

Acompanyant a Cruset, Irene Negre, diputada al Parlament de Catalunya i primera tinenta d’alcalde de l’Aldea, ha agraït la defensa del Delta al Congrés i ha expressat la seva satisfacció pel reconeixement de la taula que representa el territori. Teresa Solsona, presidenta de la Taula de Consens del Delta i alcaldessa de Sant Jaume d’Enveja, ha manifestat que era hora de tenir en compte la Taula de Consens, destacant que ara és el moment de treballar junts per salvar el Delta, que malgrat estar tocat, continua essent viu, i lluitaran per mantenir-ho així.


Per la seva part, la Taula de Consens ha expressat la seva satisfacció per l’acord relatiu al Delta,  assolit per una àmplia majoria al Congrés que, entre d’altres, “resoldrà una  llarga reivindicació del territori” com és refer la Comissió Mixta Estat – Generalitat incloent una representació dels ajuntaments i els regants a les  reunions del Ministerio i el Departament. 

Més enllà del nou espai de treball amb presència d’una delegació de la Taula de  Consens, l’acord assolit recull també que es mantinguin com a prioritàries les  inversions necessàries per a la protecció i gestió del Delta als Pressupostos  Generals de l’Estat, que es reconsideri la tramitació de tots els expedients de  delimitació de la línia de costa fins que no s’aprovi el Pla de Protecció i que  s’incorporin a aquest futur document les aportacions del Pla Delta de la Taula i  l’Estratègia de la Generalitat. El suport que ha tingut la iniciativa parlamentària -314 vots a favor i 33  abstencions- a partir d’una moció del grup de Junts per Catalunya, fa que la Taula  de Consens qualifiqui l’acord “d’èxit del territori i de tots els partits polítics que representen la ciutadania”.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -