14.3 C
Amposta

Èxit de la 2a edició Ribera Orgullosa a Ascó, l’acte que reivindica l’orgull LGBTI+ a la comarca

La zona d’autocaravanes d’Ascó va aplegar més de 300 persones en una jornada familiar, festiva i reivindicativa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La 2a edició Ribera Orgullosa, l’acte comarcal per a celebrar el 28J, Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+, va ser tot un èxit, aplegant més de 300 persones en una jornada familiar, festiva i reivindicativa pels drets de totes les persones LGBTI+. Es va celebrar el dijous 4 de juliol, de set del vespre fins a dos quarts d’una de la matinada, a la zona d’autocaravanes d’Ascó. L’esdeveniment, organitzat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament d’Ascó, va rebre la col·laboració de diverses associacions d’Ascó: Ascopetejats, Lo Llaüt, el Club d’Atletisme Ascó i els Singles i també hi va participar l’Associació Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre.

L’acte va ser conduït per l’asconenc Edgar Puertas i va tenir com a convidat especial a l’influencer morenc Roger Sastre, el qual va explicar la seva experiència de vida d’una forma sincera i amb un toc d’humor, tot i haver sofert una infantesa dura amb episodis d’assetjament escolar per la seva orientació sexual.

Imatge de la 2a edició Ribera Orgullosa a Ascó.

L’acte va celebrar la primera edició l’any passat a Flix i enguany s’ha consolidat establint-se com una de les dates del calendari riberenc dedicada a donar visibilitat i reivindicar els drets del col·lectiu LGBTI+, com ja tenen també les dones i la gent gran. L’espai de l’esdeveniment va acollir l’estand del Consell Comarcal amb informació dels serveis i material, un estand de polseres arc iris, conta-contes, jocs tradicionals i de fusta, pinta-cares i l’exposició “Encaixa la diversitat i igualtat” de la URV. A les vuit del vespre va tenir lloc la cursa de xancles organitzada pel Club d’Atletisme i seguidament les declaracions institucionals i la lectura del manifest del 28J a càrrec de l’associació de joves Ascopetejats. 

L’alcalde d’Ascó, Miquel Àngel Ribes, va celebrar acollir al municipi la Ribera Orgullosa i va fer una valoració molt positiva, “és molt important educar a les noves generacions en la diversitat sexo-afectiva i de gènere perquè el respecte ha d’estar per damunt de tot. Totes les persones som iguals independentment de com estimem, qui ens agradi o qui som. Per tant, són importants dies com avui que reivindiquem l’Orgull“.

Miquel Àngel Ribes, alcalde d’Ascó.

El president del Consell Comarcal, Francesc Barbero, per la seva banda, va celebrar l’acollida per part de l’Ajuntament d’Ascó de l’acte, el qual representa “valors de tolerància i commemora el Dia de l’Orgull en l’àmbit comarcal. Són rellevants dies com aquest, sobretot en entorns rurals, on costa més normalitzar i visibilitzar aquesta diversitat“. El president també va dir que s’espera que aquest acte passi per tots els pobles de la Ribera d’Ebre perquè “cal que les comarques petites com la nostra aportem el nostre granet de sorra a la normalització i igualtat de tot el col·lectiu LGBTI+ perquè és el millor missatge que podem traslladar a la ciutadania“.

Francesc Barbero, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Finalment, Laia Gómez, coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, va posar en relleu el treball que es fa des de la Direcció de Joventut de la Generalitat per l’equitat i la inclusivitat perquè “és important que tinguem aquests recursos entre el jovent per a poder treballar en una societat més justa i igualitària“.

Laia Gómez, coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre

La jornada va acabar amb un sopar, on van participar més de 200 persones, tot seguit va tenir lloc el bingo musical i, finalment, l’actuació del grup riberenc Marta & Gregori, que va donar per acabada la 2a Ribera Orgullosa, un dia de reivindicació del dret a ser qui volem ser sense prejudicis ni discriminacions.

Marta & Gregori durant la seva actuació.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -