14.3 C
Amposta

Exhumen d’urgència sis soldats de la Guerra Civil enterrats a la fossa del cementiri de Masdenverge

La intervenció vol evitar que unes obres de remodelació malmetin les restes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La direcció general de Memòria Democràtica ha recuperat aquest dimecres les restes de sis soldats de l’exèrcit franquista que van perdre la via durant la Batalla de l’Ebre. Els individus estaven enterrats en una fossa de la Guerra Civil del cementiri de Masdenverge.

L’excavació arqueològica s’ha executat d’urgència, ja que les futures obres de remodelació de la zona haurien pogut malmetre les restes. En l’exhumació també s’han recuperat diversos objectes personals com una xapa d’identificació, una cantimplora i munició. Es preveu fer enguany una segona excavació, perquè es calcula que podria haver-hi una vintena de soldats enterrats més.

De les restes recuperades dels soldats es farà una extracció d’una mostra de teixit ossi, i el Departament de Justícia, Drets i Memòria espera obtenir el perfil genètic d’aquests individus, identificar-los i retornar-los a les seves famílies. Des de la conselleria es recorda als familiars interessats que poden fer-se la prova d’ADN i inscriure’s al cens de persones desaparegudes.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -