14.3 C
Amposta

Europa prohibirà les boletes negres dels camps de gespa artificial per ser els majors emissors de microplàstics

La Comissió Europea no prohibirà els camps de gespa artificial sinó el cautxú

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La gespa artificial haurà de reformular-se per obligació d’una normativa de la Comissió Europea. Els camps de futbol de gespa artificial seran els més afectats per aquesta nova mesura. Aquests no hauran de desaparèixer en els pròxims vuit anys, tal com s’ha pogut llegir en alguns mitjans de comunicació o a les xarxes socials. La Comissió Europea ha posat en el punt de mira el microplàstic que conté la gespa artificial de moltes superfícies esportives.

En concret, el problema no és la gespa artificial, sinó el cautxú procedent de pneumàtics reciclats, és a dir, les boletes negres que tothom qui hagi jugat en un camp de gespa artificial s’haurà endut a casa enganxades als mitjons o a les botes. Els camps de gespa artificial fets amb aquest material són els majors emissors de microplàstics al medi ambient.

Els microplàstics poden afectar l’aigua i provocar danys ambientals i en la vida de les persones. Ara bé, la solució no és convertir tots els camps de gespa artificial en camps de gespa natural. Durant els pròxims vuit anys, caldrà que els governs i les institucions públiques es reinventin i trobin un material biodegradable que pugui reemplaçar l’actual cautxú negre dels camps.

El futbol és l’esport que més instal·lacions té d’aquest material contaminant, però no és l’únic. Els camps d’hoquei herba o, fins i tot, algunes pistes de pàdel també hauran de modificar la seua superfície.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -