NotíciesOpinió

Europa ens enganya

Europa, i per tant Catalunya, necessita disposar d’energies sostenibles i segures a un preu raonable i assequible per a tots els seus ciutadans, perquè en el model de societat que tenim l’energia és fonamental pel subministrament de tots els serveis indispensables a empreses i ciutadans. Fins ara s’ha disposat d’una combinació d’aquestes en les que ha jugat un paper molt important per a la seva aportació l’energia nuclear; el 2017, però, es va aprovar en el Parlament Europeu el desmantellament de les nuclears i a favor de les energies renovables, mentre que en el 2019 el mateix Parlament la revocava i es posicionava a favor de les nuclears. També ha reconegut la manca de pressupost pel desmantellament i l’eliminació de residus nuclears sense presentar cap proposta per a cobrir aquest dèficit. L’única resposta és l’allargament del temps dels reactors que en un termini curt haurien de ser tancats contradient tots els tractats de la UE i el gran principi de qui contamina paga.

A punt de celebrar el novè aniversari de l’accident de Fukushima i veient que la seva contaminació encara no ha estat eliminada, la comissió Europea anuncia la construcció d’un iman superconductor per part de la International Thermonuclear Experimental Reactor (ITER) per a provar i obtenir la potència de l’energia de fusió nuclear que aquesta comissió la defineix com l’energia del sol i les estrelles que, traslladada a la terra, suposarà una energia neta, il·limitada, segura, sense emissions de gasos efecte hivernacle. Fusions for Energy (F4E), organització de la UE encarregada a Europa de contribuir al projecte International Thermonuclear Experimental Reactor (ITER), té com a feina principal col·laborar amb la indústria, les pimes, entitats d’investigació per a desenvolupar i oferir una àmplia gamma de components d’alta tecnologia juntament amb serveis d’enginyeria a fi de recolzar les iniciatives I+D en matèria de fusió per a la construcció de nous reactors nuclears.

L’engany és molt notable perquè la UE té constància que des del 2007 s’està treballant en aquesta alternativa de l’energia nuclear que és la fusió nuclear. Han canviat la fissió per la fusió fent servir el mateix discurs orquestrat fa més de cinquanta anys, és a dir, que és segura, neta i il·limitada, dirigit pel Consell Europeu que fa servir la mentida i la hipocresia per mentir als ciutadans i donar cobertura als grans hòldings energètics per a la nova aventura de la fusió i aguantar el sector de les nuclears un centenar d’anys més fent palès que els vots dels ciutadans serveixen molt poc a la UE, perquè aquestes empreses energètiques prenen totes les decisions, entorn les nuclears sense haver estat escollides en sufragi universal pels ciutadans i poder fer-ho en el Parlament Europeu. Pensem-hi.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close