14.3 C
Amposta

Esther Vidal és la nova alcaldessa dels Reguers amb l’objectiu d’esdevenir una EMD

La fins ara alcaldessa pedània, Anna Rehues, deixa el càrrec per motius de disponibilitat laboral i s'incorporarà com a membre del Consell de Poble

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des d’aquest dilluns, els Reguers tenen nova alcaldessa pedània: l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha nomenat Esther Vidal com la seua representant al poble. Subsitueix així la fins ara alcaldessa pedània dels Reguers, Anna Rehues, que deixa la responsabilitat en no poder compatibilitzar-la plenament amb la seua ocupació laboral.

Roigé ha agraït tota la tasca desenvolupada al poble per Rehues des de l’agost del 2017, moment en què aleshores va rellevar Esther Vidal com a alcaldessa pedània. Un període de cinc anys, ha recordat Roigé, que no ha estat exempt de dificultats, especialment pels temporals que han afectat camins del terme o per la situació derivada de la pandèmia de covid-19. No obstant això, Roigé ha remarcat que el balanç és molt positiu: “malgrat els moments complicats, Anna Rehues ha aconseguit un bagatge amb moltes actuacions, i d’altres que ja estan encarrilades i que es faran realitat en poc temps”, ha dit.

Actuacions fetes com ara la millora de carrers i camins, així com de la xarxa de clavegueram; arranjaments a les instal·lacions esportives, com les del camp de futbol 7; la instal·lació de plaques solars a l’escola Sant Antoni Abat; la recuperació i adequació del barranc, o l’impuls al projecte per a la transformació de la carretera d’accés al poble, entre d’altres. Anna Rehues ha destacat la “gran experiència” que ha suposat estar al capdavant dels Reguers, i ha remarcat que mantindrà l’activitat com a membre del Consell de Poble.

Esther Vidal ha agraït que, en el moment que les seues obligacions laborals li van impedir seguir al capdavant dels Reguers, Anna Rehues agafés el lideratge i mantingués l’impuls d’aquests anys. Ara la situació es presenta novament però a la inversa, i Vidal ha mostrat la voluntat de donar continuïtat al projecte. A més a més, ha apuntat que la seua tasca com a alcaldessa pedània perseguirà un objectiu important: “una de les meues obsessions és la creació de l’EMD”, un projecte que ha recordat que ja es va iniciar a partir del 2009 amb l’experiència que van seguir Bítem i Campredó per a esdevindre EMD, i també amb els anys de trajectòria de l’EMD de Jesús. En aquell moment el projecte va quedar aturat amb el canvi de la llei i la restricció a la creació de noves EMD. “Sabem que a hores d’ara la Llei de bases de règim local no ho permet, però també coneixem que el govern espanyol té previst modificar la normativa, i volem incidir perquè la creació de l’EMD dels Reguers siga una realitat”, ha dit Esther Vidal. Mentrestant, s’activarà la creació de la comissió mixta entre l’Ajuntament i el Consell del Poble per tal de seguir avançant en aquesta direcció.

Meritxell Roigé ha insistit que la descentralització municipal és una de les premisses del govern de Tortosa, donant eines als pobles per tal que puguen tindre més autonomia i, d’aquesta manera, guanyar en eficiència al conjunt del municipi.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -