14.3 C
Amposta

Esquerra vol ser útil a Deltebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Més Deltebre va comparèixer ahir al matí en roda de premsa per primer cop aquesta legislatura, per tal de presentar l’estructura del grup així com fer públiques algunes de les seves primeres decisions. Ho han fet els cinc regidors i regidores del grup, un cop el ple de cartipàs de dijous passat va donar formalitat la constitució dels grups municipals que van sorgir al ple de l’Ajuntament de Deltebre després de les eleccions municipals del passat 26 de maig. Un grup, que estarà format per Joan Alginet, Laura Fabra, Rafa Flores, Vanessa Callau i Carlos Bel. Els portaveus seran Joan Alginet com a titular i Rafa Flores com a suplent.

Una de les primeres decisions del grup municipal un cop constituït el ple de l’Ajuntament de Deltebre el passat 15 de juny, va ser proposar el canvi de nom del grup municipal, el grup s’anomenarà a tots els efectes Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Més Deltebre i no al revés que es com es van presentar a les eleccions municipals del passat més de maig. “Ho hem fet per reforçar el projecte d’ERC a Deltebre, per donar-li més visibilitat al partit i preparar-lo pels reptes locals que tenim per davant” ha expressat Joan Alginet. De fet el portaveu ha fet públic que el partit a nivell local està treballant en “un document estratègic intern per tal d’impulsar canvis orgànics i de projecte i així guanyar múscul de cara als propers quatre anys”.

El grup municipal republicà a més, des de fa tres setmanes ja està instal·lat al despatx que els grups de l’oposició disposen a l’Ajuntament per atendre la ciutadania i fer tasques pròpies del grup. Els divendres entre les 13 hores i les 14.30h els regidors republicans estaran a l’Ajuntament.

Una de les novetats que ha presentat aquest matí Joan Alginet ha estat la creació de la figura de coordinació del grup municipal, que en aquest cas ocuparà Nicoleta Autu, de 34 anys i amb formació jurídica. Autu, va ser la candidata número 10 de la candidatura de Més Deltebre-ERC a les últimes eleccions municipals en representació de la nova ciutadania.

Un cop conegudes les quatre àrees en que s’organitzarà l’Ajuntament, cada regidor del grup municipal s’encarregarà de fiscalitzar i controlar-ne una. Així, Laura Fabra serà la regidora encarregada de fiscalitzar l’àrea #DeltebreEficient; Rafa Flores, l’àrea #DeltebreActiu Vanessa Callau, #DeltebreProjecció i Carlos Bel, #DeltebreTerritori. “Venim a sumar i a posar el capital polític d’ERC al servei de Deltebre, però també a fiscalitzar i controlar l’acció de govern. Ho farem des del respecte i lleialtat institucional que això requereix, però també sense hipoteques i amb la contundència que calgui” ha expressat Alginet.

El grup municipal republicà s’ha felicitat pel fet que la regidora Laura Fabra sigui la representant de Deltebre al futur govern del Consell Comarcal del Baix Ebre que presentarà Xavier Faura. “Un gest que demostra el compromís i el pes dels republicans de Deltebre en les administracions supramunicipals i amb el projecte republicà a l’Ebre”, ha expressat Alginet.

El portaveu del grup municipal republicà ha fet també una breu valoració dels plens de la setmana passada on ha refermat l’oposició del grup municipal a la proposta de dedicacions i sous que el govern municipal d’Enlairem Deltebre va aprovar amb els seus únics vots favorables.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -